IDA

It's my soul honey that's up at eighty

but darling look at you

Publicerad 2010-03-28 23:36:33 i Ida,

Det var längesen jag kände att någon känner precis som jag känner. Någon som la mitt hår på min ena axel och strök det lugnande. Som berättade att hon förstod precis. Som sa "vi löser det okej?".
Inte för att något inte är okej nu. Tvärtom är allting faktiskt rätt bra. Men fortfarande så saknar jag någon som varje dag tar sig in på precis rätt ställe i min hjärna och får den att bli precis så rofylld den bara kan bli.
Alla människor är lite rädda för att inte känna igen sig i något tror jag. Man är det i alla fall ett tag, sen lär man sig kanske att man oftast måste göra det mesta själv. Att det är upp till en själv.

Men när jag tänker på det så insåg jag det aldrig då. Jag trodde faktiskt att du nog kunde hålla jorden uppe åt mig om det vore så att jag sa att den höll på att trilla ner.

Det finns människor till både det ena och det andra
Och man behöver dem alla på ett eller annat vis.





snygg

Publicerad 2010-03-25 20:55:03 i Ida,



Nämen!
Här står jag å posar lite halvnaken. Så det kan gå. Snygg är man ju i alla fall. Ja jävlar ja.

oinspirerande måndagar

Publicerad 2010-03-23 20:30:21 i Ida,

skulle man orka gå upp och springa klockan sex tro? Fan det vore ju rena rama döden. Men efteråt vore det rena rama drömmen. Ja faktiskt skulle det kännas precis som en dröm. Man kan springa nästintill sovande, visste ni det?
Hörde det på p3 för ett tag sen. Ni som inte lyssnar på p3 borde verkligen göra det. Speciellt på Kaj på lördagar. Jag ÄLSKAR Kaj. har haft en crush på honom och hans röst sen i nian. Synd bara att han nog är en bit över 40..

Nåväl.
jag ser på dating in the dark och skäms ihjäl. Jag hatar när man skäms över tvprogram så att man bara vill gömma sig någonstans. Jag och Elin brukar sitta här nere och vråla i panik till det här programmet. Fast det är ju lite skoj ibland.



VILKET ROOOOLIGT INLÄGG DET BLEV VA!
VILL BARA SKRATTA ÅT MIG SJÄLV FÖR JAG ÄR SÅ FYNDIG........
AU REVOIR!
ARRIVADERCI!
BUENOS NOCHES!

Nu får det räcka med språklektionerna för idag.
Tack och hej leverpastej
klart slut varulvstjut
hej och tack nagellack

hahaha läste ni också bert när ni var små? Älskar honom.
Fast den boken som var allra roligast var Sune. "Självklart Sune" brukade min pappa läsa för min lillebror då jag hade gett den varma rekommendationer. Kan än idag höra pappas och Maltes skratt i huvudet. Fan jag ska nog läsa den igen, så rolig är den. Hahahahhahahaha åh!
:)

no stress

Publicerad 2010-03-19 23:22:08 i Ida,

Puuuuuuh. Ligger här och är lugn och stressad på samma gång. What a day som man skulle sagt i LA. (rim.)
Hela dagen har jag försökt få små tvåor att lära sig multiplikation. Tro mig, det är inte så lätt som det låter. Direkt efter det jäktade jag till Strängnäs för att möta upp Pao och kolla in stället vi ska ha fest på imorgon. 

Ajaj. För det första så vet jag inte hur jag och Pao kom på den geniala, brillianta, smarta och underbara idén att ha fest ihop. Vi är inte så jättelika, men båda är tillräckligt olika de organiserade och planerade personer vi skulle behövt vara i sådana här sammanhang. Flera gånger idag har vi ställt oss frågan, - hur har man fest? jag vet fan inte hur man har en fest?!

Om ni vill ha en beskrivning av lokalen imorgon så kan ni tänka på hur det såg ut på klassfesterna i trean ungefär. Vi letar nu bara febrilt efter discokulor och rosa serpentiner. Varför inte köra all in när vi ändå börjat?

Men men, dubbelbokningar hit och två oplanerade vänner dit. Allt kan inte vara lätt här i världen. Faktum är att när allt är svårt för oss så brukar oftast de roligaste sakerna inträffa. Där hopplösheten är som starkast finns humorn alltid nära till hands. - Ett litet ordspråk gjort av oss. Not!

Nä men. Nu har vi flyttat 70 st stolar, 10 bord och kanske 15 fåtöljer. Om ni inte inser vårt hårda jobb med detta är ni fan inte välkomna. Dessutom har P tjatat i mitt öra i tre timmar om alla grejer jag måste göra. Efter hon hade tjatat klart skrev hon en lista så att jag absolut inte ska glömma dem. Och efter det stoppade hon listan innanför min tröja så att jag inte ska tappa bort den. Himla smart tjej som tror jag behöver lappar om att jag måste ladda kameran och fixa musik.

Imorgon kommer även jag och Pao framföra en inövad dans till Martins - yeah yeah wow wow.
Treans klassfester sitter långt bak i ryggmärgen ska ni veta.

look how they shine for you

Publicerad 2010-03-17 21:07:55 i Ida,

Härom natten kunde jag för allt i världen inte sova. Då tog jag till min vanliga metod och lade mig upp och ner i min säng. För er som inte testat, testa! Jag undrar faktiskt varför jag bara inte sover åt det hållet jämt, för det fullkomligt äger när det gäller i min säng. Det finns många fördelar:
-Det drar lite lagom från mitt inte alltför täta fönster, man har det varma elementet mot kinden om man behagar och om jag vill ligga på min älsklingssida har jag full koll på om min dörr öppnas av någon mystisk inbrottstjuv.

MEN, det här är verkligen inte det bästa ska ni veta. Nej, för det bästa med att ligga upp och ner i min säng, det är den fantastiska utsikten man har därifrån rakt upp i himlen. Och om man har tur så är himlen vackert kolsvart med tusentals små stjärnor som bara tittar ner på mig där i min säng. Det känns helt ärligt så! Kan ligga och stirra i timtals tills jag kommer på att jag la mig åt fel håll därför att jag skulle somna. Inte vara vaken.

Nu till det skummaste! Varför i hela helvetet går det inte att ta kort på alla de små stjärnorna?!?!! Jag försökte nämligen. Jag öppnade fönstret, zoomade ut och in och ut igen (kan tänkas att det inte gör skillnad på några meter när stjärnorna befinner sig miljontals mil från oss men ändå) men det blev endast en kolsvart bild med några ljusa fläckar. Om man tittade riktigt noga. Dessa fläckar kan dock vara megapixlar och allt vad det heter.

Jag tycker det är jävligt synd. Jag vill ju visa er min speciella utsikt.



Kommentera om ni ser någon stjärna!


oh my heroes i don't think you feel, like i feel about a thing anymore

Publicerad 2010-03-14 09:04:42 i Ida,

Om hon hade kastat sig runt din hals likt en drunknande gör om en livboj. Om hon hade viskat bittra sanningar i ditt öra och lämnat salta tårar på din hals. Om hon hade skrikit att du skulle säga någonting. Om hon hade viskat om alla gånger hon hade velat säga så mycket mer. Om hon hade sagt att du vet väl att vi ska gifta oss en dag, istället för att le genom tillbakahållna tårar och nicka snällt i samförstånd.

Hade du stannat då?

sometimes i feel like throw my hands up in the air

Publicerad 2010-03-13 16:35:29 i Ida,

Goder lördag!
Idag tänkte jag faktiskt skriva lite om vad jag har gjort idag. Ni brukar ju bara få höra om andra flummiga grejer så idag ska ni minsann få veta min dag i detalj. Men jag måste bara skriva en sak först som jag har blivit kär i!! När folk skriver "naah". Åh, åh, åh det är så fint! Inte alls som "naaw" utan bara lite enkelt "naah" precis som man säger. Hihi.

Nåväl. Dagen började med ett perfekt uppvaknande i min säng ca. 08.25. Jag skuttade upp pigg och glad och gick in till soffan och lade mig. Käkade upp tre djungelvrål som fanns kvar i godispåsen Elin lämnat. Tack! Sedan surfade jag runt lite i cybervärlden och fb-chattade. Seeen var det dags för frulle. Bryggde kaffe och stekte två ägg. Sen lite ketchup på äggen och mjölk i kaffet. Perfekt!
Sen chillade jag tills min familj vaknade. Låg och lyssnade på dem ett tag när de åt frukost tills jag efter ett tag anslöt mig. När vi hade pratat klart så började alla städa. Elin kom in i mitt rum och sa att det var så äckligt. Jag påpekade att det inte alls är äckligt, bara lite för mycket saker. Men som den trogne samlaren jag är så lider jag av svår separationsånget och får därför dras med gamla trasiga kameror, halvhela armband och födelsedagskort från min 10-års dag. Under tiden lyssnade jag på p3. Måste bara säga att JAG ÄLSKAR ER P3!!! Det var ett program om att man ska älska sig själv. Folk ringde in och fick gifta sig med sig själva och avge löften. Asgulligt var det, ni borde lyssna här:http://www.sr.se/sida/default.aspx?programid=3328.

Sedan skuttade jag in i duschen, gick ut därifrån, hängde inne i Elins rum och frågade om hon kunde ligga på mig rygg ett tag. Låter lite skumt men jag ÄLSKAR när någon ligger raklång på min rygg. Mmm. Så vi låg å myste ett tag och lyssnade på shout out louds.

Sedan började Pao tokhetsa mig så jag fönade håret och begav mig nedåt Eddies pappas hus där hon och Linnéa befann sig. När detta hände var klockan runt 12.30. Vi satt och njöt i solen, drack kaffe med grädde i(asgott!) och pratade om våra framtidsplaner. Dessa planer skulle man ungefär kunna jämföra med Desperate housewives-fruarnas liv. Men vi ska göra något nyttigt också, nämligen starta en livscoach-byrå.

Efter mååånga timmar av prat och mys begav jag och linnis oss hemåt och här hemma har jag nu ätit två mackor, druckit kaffe och legat här i min säng.

Hur har er dag sett ut?


Taaaahahaaha, dör på mig själv.
Ikväll ska vi laga ihop en mysig middag, jag och mina bästizar. SÅ JÄVLA PERFECT ALLTSÅ!

AJÖSS

IT'S FRIDAY

Publicerad 2010-03-12 15:49:29 i Ida,

Jag flyger fram över marken. Känner hur endorfinerna frisläpps. Blir glad. Jätteglad. Musiken dunkar. Solen skiner. Kommer hem utmattad. Känner mig smal. Pigg. Underbart duktig. Perfekt.


På Smid lärde vi oss det här med visualisering. Ni vet, precis innan match så tänker man på små situationer som kan hända och bara gör dem så bra inne i huvudet. Min kära vän Petra brukar också säga åt mig att jag ska visualisera.

Det är en grej som funkar väldigt bra. Oftast. När man inte är trött. Jättetrött. Och helt opeppad. På en springtur.

Där kom de negativa tankarna. Men då måste man återigen fundera på de positiva faktorerna. Återigen. Visualisera. Mera.

NONE OF MY GROUPIES WANNA DANCE

Publicerad 2010-03-11 19:59:17 i Ida,



Jag älskar den här videon. Kan titta på den om och om igen och gråta och skratta på samma gång. Låten påminner mig dessutom om när jag var 14 och åkte på husvagnssemester i Linnéas bil till Tylösand. Och så påminner den mig om peace&love med Marit Bergman sommarlovet efter ettan. Smaken av äcklig skogsbärscider. Den påminner mig om vår och cykelturer påväg till handbollsträningar med älsklings IFK Mariefred. Den påminner mig om när jag var något som kanske liknade kär första gången. Den påminner mig om mycket.

Den dagen, förhoppningsvis om ett halvår eller nåt när jag ska flyga härifrån, så ska jag nog ta en tur och hoppa runt precis sådär överallt.
Bara sjunga ADIOS AMIGOS I'M NOT STAYING HERE ANOTHER DAY-AY-AY-AAY-AY-AY!

let's try to burn brighter

Publicerad 2010-03-10 16:50:02 i Ida,

NOSTALGI + KÄRLEK + DET BÄSTA PEPPET AV DE BÄSTA

Alanis Morissette – Ironic
Bad Cash Quartet – I Can Take The World
Bad Cash Quartet – Oh My Heroes
Bloc Party – Signs
Bruce Springsteen – Born To Run
Bruce Springsteen – The Rising
Bruce Springsteen – Hungry Heart
Caesars – Spirit
Coldplay – Life In Technicolor ii
Coldplay – Death And All His Friends
Coldplay – Talk
Cut Copy – Unforgettable Season
Elton John – Tiny Dancer
Håkan Hellström – En Midsommarnattsdröm
Håkan Hellström – Tro Och Tvivel
Håkan Hellström – Augusti I Helvetet
Lars Winnerbäck – Elden
Mando Diao – Sheepdog
Mando Diao – Mr Moon
Mando Diao – Kingdom And Glory
Mando Diao – The Wildfire (If It Was True)
Mando Diao – Tony Zoulias (Lustful Life)
Marit Bergman – To Brazil
Marit Bergman – Tomorrow Is Today
Marit Bergman – Adios Amigos
Marit Bergman – I Will Always Be Your Soldier
Marit Bergman – Let's Just Fall In Love
Marit Bergman – Green Light
MGMT – Time To Pretend
Moneybrother – Reconsider Me
Montt Mardié – Set Sail Tomorrow
Razorlight – America
Regina Spektor – Better
Shout Out Louds – Very Loud
Shout Out Louds – 100°
Shout Out Louds – Please Please Please
Shout Out Louds – Tonight I Have To Leave It
Simon & Garfunkel – The Boxer
Simon & Garfunkel – America
The Ark – Calleth You, Cometh I
The Ark – Calleth You, Cometh I
The Hives – Hate To Say I Told You So
The Killers – I Can't Stay
The Killers – Neon Tiger
The Killers – Mr. Brightside
The Killers – All These Things That I've Done
The Killers – This River Is Wild
The Killers – Sweet Talk
The Killers – Glamorous Indie Rock and Roll
The Sounds – Hope You're Happy Now
The Strokes – Juicebox
The Strokes – Heart In A Cage
The Strokes – What Ever Happened?
The Tough Alliance – 1981
The Tough Alliance – Keep It Pure
Tracy Chapman – All That You Have Is Your Soul - Live
U2 – I Still Haven't Found What I'm Looking For


mon amour

Publicerad 2010-03-09 17:17:28 i Ida,

Alltså jag blir lite irriterad på mig själv ibland. Eller nä det är nog rätt ofta. Jag kan liksom inte nöja mig med känslan av att må rätt bra. Jag vill må JÄTTEbra. Jag vill vara JÄTTEglad. Och JÄTTEsnygg. Och JÄTTEpigg.
För annars så blir jag JÄTTEdeppig.

Vad kan man begära av sig själv en tisdag klockan kvart över fem när man är halvtrött och vinterblek? Tydligen jättemycket. Vet inte riktigt om ni känner igen känslan. Men jag blir liksom olyckligare ju mer jag tänker på hur jag egentligen mår.

Okej, helt ärligt utan att tänka djupare än strax under ytan så..
Mår jag bra.
BRAAAA.
Det räcker för idag.
DEAL.


Laget före jaget

MÅNDAG

Publicerad 2010-03-08 09:58:21 i Ida,

Goodmorning to alla you!
Jag ligger och funderar på om jag skulle ta och starta ett litet träningsläger med mig själv två veckor framöver. Träna morgon och kväll och nästan hela tiden där emellan också.
Det enda problemet som uppstår i min hjärna är att jag kommer behöva duscha så mycket. Och visst, jag tycker om att duscha. Men det är inte bra att duscha för mycket, det väl vilken människa som helst? Man blir torr och håret blir söndertvättat. Hela jag kommer nog bli söndertvättad plus att jag inte kommer hinna torka mellan mina små träningspass.

Och det är lite kallt att springa med blött hår så här års. Eller jag kanske ska säga så här under istiden?
Men vad ska jag göra annars då? Gå runt och lukta svett?!

Haaaha, nu kom min systers röst upp i huvudet. "Alltså jag svettas faktiskt typ aaaldrig. Jättelite svettas jag"..

Jo men visst Elin. Det är för att du aldrig tar i. Du vinner ju inte ens över Malte i armbrytning. Det gör jag. Du orkar ju inte ens klättra uppför ett berg i Australien. Det gör jag.
Klart man svettas.

Näe nu ska jag faktiskt gå och duscha. Men jag har inte ens tränat?

Louise säger: Jag vill inte gå med dig om du inte har duschat.

Jaaaaja.
Där sprack allt.

Vem har tagit min handduk? Vem har använt mig handduk?
Haha så brukar min mamma säga.

Jag har inte tagit den, jag har min egna randiga för tillfället. Den skall jag nu med stort nöje snart använda.

Have a nice day!

friday night and the moon is shining

Publicerad 2010-03-05 22:43:12 i Ida,

Jag har tänkt på att i sin blogg utelämnar man lätt sina vänner genom att nämna dem vid namn fastän de kanske inte alltid vill. Så jag ska nu börja kalla dem olika bokstäver.

Har diskuterat med min vän X om hur vi bäst ska få henne att bli så lite bakis som möjligt. Maila mig gärna för tips och idéer på bästa botemedlet så att vi istället kan börja planera hur vi ska överleva våra utekvällar och inte dagen efter.

Min andra vän Y funderar över det här med att ligga med sitt drömligg. Han blev helt plötsligt väldigt tillgänglig men är på ett sätt också otillgänglig. Jag kan tänka mig att hon även funderar över om drömmen är lite höjd till skyarna och om hon helt enkelt bara ska fortsätta drömma om det. Kanske bäst så eller vad tror ni? Man vill ju gärna att ett drömligg just ska vara ett drömligg.

Hm, känns som att jag helt plöstligt avslöjar mer än jag brukar i denna blogg, trots mina kryptiska namn. Det är det här som är farligt med internet, -den väl valda anonymiteten. Man säger mycket mer än man borde utan att egentligen avslöja någonting.

Jaja, nu fick ni som tror att ungdomar varken dricker eller har sex reda på sanningen.

Men självklart gör vi mycket annat också. TRÄNAR... JOBBAR... SOVER...STUDERAR...
Just det!!
Ajöss

PS. Kom på min rubrik helt själv. R, tycker du fortfarande att jag borde bli poet?
Mm tänkte väl det.
DS.

vad är bost?

Publicerad 2010-03-03 22:24:44 i Ida,

Paulina säger:
vad händer?

Ida säger:
inget brusch   
själv då hos dejj?

Paulina säger:
soft man

Ida säger:
japp mannen
men nu ska jag gitta till tvn
ttul8r

Paulina säger:
ok brusch

Ida säger:
fattaru???

Paulina säger:
yes man

Ida säger:
ttul8r?
bra brush
hörs

Paulina säger:
glhf
lol

Ida säger:
thnkx

Paulina säger:
ja ska kirra bost föörst

Ida säger:
roflmao
vafann är bost?

Paulina säger:
oki
brusch du inte vet?

Ida säger:
nej brush fan jag inte veta!

Paulina säger:
man you crazzzy

Ida säger:
asså ja lackar på dig mannen

Paulina säger:
som prata med en jävla cola
ja lackar 

Ida säger:
men du kan va fanta

Paulina säger:
oki

Ida säger:
säg va det betyda då!!!!
ey
jag betala du berätta

Paulina säger:
eyyy inte snacka så till en broder

Ida säger:
eeey men du inte veta själv va bost betyda?
du ba slingrar dej hela tiden mannen
ja lackar på lögnare fan

Paulina säger:
neeej handen på bröstet
ja inte orka prata men en tom burk

Ida säger:
men mannen du fortfarande inte svara på min frååga!
va du mena med bost?

Paulina säger:
eeey vilken fråga?

Ida säger:
vad du mena med bost!!!

Paulina säger:
du är förvirrad mannen

Ida säger:
nej du e förvirrad
jag inte palla mer alltså
nu jag drar

Paulina säger:
nej gitta då va fan

Ida säger:
ja jag ska det också

Paulina säger:
lämna en broder
men samma moder
va fan

Ida säger:
men brush du ljuga för mig
du undvika min fråga
jag inte pallar mer nu

Paulina säger:
nej jag inte ljuga
handen på bröstet

Ida säger:
nej men vad du mena med bost då??????
svara bara på vad jag fråga

Paulina säger:
eyyyy aldrig sagt

Ida säger:
eeeey du sa du skulle fixa bost först

Paulina säger:
ja gittar

Ida säger:
du sa så mannen
ja tjao

Paulina säger:
l love u mannen

Ida säger:
ja me mannen från botten av mitt hjärta

 

you're out of my liiife

Publicerad 2010-03-03 19:49:03 i Ida,

Hallojsan!
Lägg märke till min Darin-inspirerade överskrift. Mm, han är gullig han. Haha nä. Jag hörde låten på radion när jag körde Malte till hans träning.. Men bilden av när jag och alla tjejer ligger hemma i Karins soffa och nästintill grinar för att Darin är så sexig när han sjunger "Bad" i Idolfinalen kommer aldrig försvinna från min näthinna. Idag är detta obegripligt, kan ju vara för att Darin lagt på sig lite kanske.

På tal om lagt på sig så diskuterar jag och Pao snabbaste sättet att komma i form till vår födelsedagsfest. Hon gav mig nyss ett roligt tips! Man ställer sig framför spegeln och tänker "usch vad äcklig jag är jag måste träna!!". Detta var ju något nytt efter alla självkänsla-böcker jag läst som beskriver precis motsatt metod.
Nej skämt å sido.

Sådana där saker gör ju att man skäms lite över sig själv.
En annan sak som jag skäms över är att jag fullkomligt älskar Lady Gagas -Bad romance. Kan inte hjälpa det. Tröttnar aldrig. Vill bara dansa och springa och bli helt glad.
Eller ja, det blir jag ju. Glad alltså!

Glad glad glad. Lilla Louise har kommit hem. Ska bli spännande att få höra om hon hittade någon snygg cowboy i Texas. Hon hittade i alla fall en snygg cowboyhatt hon ska ha på midsommar. Mmm, - I'm a cowboygiiirl in a cowboy wooorld. Typ lika bra text som Lady Gaga har i sina låtar. Och ni vet ju vid det här laget att jag är svag för henne.

Herrå

But I still haven't found what I'm looking for

Publicerad 2010-03-01 16:06:00 i Ida,

Och mitt i tårar och snö så älskar man. Man älskar att komma in i värme och kärlek och man älskar att torka bort snöflingor ur ögonfransarna och skratta åt att vinterskorna läcker. Man älskar att hata och man älskar att det inte kan bli värre. Man älskar att vakna och tänka på kaffe och varmt vatten strilandes nedför kroppen samtidigt som man sluter ögonen. Man älskar att någonstans långt bakom håret kommer allting trots allt lösa sig. Varför skulle det annars gjorts en sång med just den titeln och varför skulle annars alla leva i 70 år och mer?

Man älskar att lyssna på en låt och känna att just när det bästa kommer är man ingen annanstans än just där, mitt i musikens finaste hjärta av toner och gitarrer. Man älskar att undra hur det skulle vara om man kände någon lite mer eller om man skulle gjort på något annat vis. Älskar älskar älskar att ha inspirerande samtal och få fina sms eller skratt i öronen. Man älskar att tänka på midsommar med sina bästa bästa vänner och man älskar att någon bryr sig och man älskar att någon ringer bara för att berätta något man redan vet.

Man älskar att springa tills benen inte orkar mer och man älskar känslan av utmattning och smaken av vatten. Man älskar blommiga mönster och färgglada kläder och att vinna.

Man älskar att drömma och hoppas och inse att allt kanske inte blir som man drömmer men något liknande kanske händer. Och sedan går man och lägger sig och älskar att känna sömnen sakta krama ens kropp och leda in en i märkliga fantasier och bearbetningar av dagar och år och minnen. Sedan vaknar man igen och älskar tanken på kaffe och att snart, snart snart snart kommer det bli vår men innan dess älskar man allt lite ändå, det går nog trots allt inte att låta bli..

Om

Min profilbild

Ida

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela