IDA

It's my soul honey that's up at eighty

YOU CAN TAKE THE WORLD CAUSE THAT'S YOUR WAY

Publicerad 2010-01-31 12:55:54 i Ida,

Brrr jag tror aldrig att jag kommer tina upp igen efter att ha stått fem timmar om dagen ute på Stureplan(stek) och delat ut lappar hela helgen. Men förhoppningsvis gör jag det och fortsätter kämpa mot kylan med dubbla långkalsonger och ridskor.
Annars har Louise förgyllt helgen som mitt sällskap, vi har fnissat frustrerat över minusgraderna och försökt få folk att tävla om en laptop. Men det är inte lätt på Stureplan, (citerat) -de har ju redan så många laptops..

Nåväl, tänkte faktiskt skriva en liten lista idag! Hittade idén i en av mina favoritbloggar. Det går ut på att skriva upp fem eller tio (eller hur många man nu vill) saker som gör en glad. Här är några av mina:

1. Varma människor
Det finns vissa människor som bara får en att bli helt varm i kroppen. Det går inte riktigt att sätta fingret på hur dessa personer beter sig. Det kan vara allt från att de är så ärligt glada över att träffa en. Eller att de visar jättestort medlidande eller är så glada för ens egen skull.
Jag kommer ihåg en gång när vi var på handbollscup med IFK Mariefred och det blev storbråk över småsaker och Louise mamma började gråta därför att vi alla lagmedlemmar var osams. Hon var inte inblandad men hon grät över att vi bråkade. Det är ett bra exempel på att vara helt helt varm.

2. Musik
Alla människor stimulerar väl sin kreativa sida på något sätt antar jag. Mitt sätt är att lyssna på musik. Det är inte bara ljud som strömmar in i öronen. Musik är minnen, förhoppningar, igenkännanden, tröst, berättelser, en bubbla att fly till när bara vill lyssna. Helt enkelt bara så jävla träffsäkert och underbart.

3. Sushi & Kaffe
Alltså.. Vad ska man säga? Typ det godaste i hela världen!!!!!

4. Havet
Vatten och vågor och solnedgångar som speglar sig där i är typ det finaste som finns. Åka båt och bada och fiska och sitta på bryggan och simma under vattnet och snorkla och... AAW!

5. Färger
Jag blir så lycklig av färgglada saker!! Jag fasar nästan inför när jag kommer flytta hemifrån och inreda min lägenhet själv. Det kommer bli lite utav en färgkrock tror jag.

6. Jag
Haha ta inte det jag skriver nu på fel sätt. Jag är faktiskt en väldigt ödmjuk person. Men vad vore liksom mitt liv utan mig själv? Även om jag inte alltid kanske älskar mig själv så.. Oftast gör jag nog det. Jag brukar i alla fall krama mig själv när jag ska sova. Och det är inte för att jag oftast sover ensam....



Spola fram till 4.00 om ni inte orkar titta på hela. Lycka bland mycket annat!

when you had enough

Publicerad 2010-01-24 10:24:33 i Ida,

Jävlar vad jag ligger i. Nu ni!
Nu ska den här bloggen bli stor. Jag ska upp i toppen! Det är mitt största mål just nu.
Så jag frågar;
Vad vill ni mina älskade läsare läsa om?
Ska vi ha en liten frågestund?
Eller ska jag göra en skojig lista med 50 frågor om mig själv?
Kommentera så kan jag göra lite ändringar!



............ Haha noooooooot. Den här bloggen kommer alltid endast innehålla saker jag själv vill skriva om. Så tyvärr får ni stå ut med att ni ibland får självmordstankar av den (Citerat Alexandra) och ibland ett litet gott skratt, förhoppningsvis. Ibland tycker jag faktiskt att jag är rätt fyndig, men det kanske jag är själv om? (Fisk fiiiisk...)
Mamma satt i alla fall och grät av skratt den gången jag skrev om när jag och Pao lekte att hon var min thailändska fru och jag hennes tyska man när vi diskade på jobbet.


Jaja, det jag skulle skriva egentligen var att jag inte förstår hur vissa kända bloggare just kan vara kända?
Tex Kenza. HELT SERIÖST, jag har läst hennes blogg typ två gånger. Den är så jävla tråkig!!! Hur kan alla läsa den?

Antar att det handlar om olika intressen.
Vid närmare eftertanke borde jag kanske byta bana. Lägga upp lite outfit bilder kanske? Ska be Elin ta några på mig.
Vår senaste dröm är förresten att bygga en stor garderob av hennes rum. Vore rätt najs.

Ååååååh vad jag skriver oviktiga saker.
hejdå!

DEN HÄR KÄNSLAN SOM JAG HAR ÄR INTE MIN. DEN BLEV KVAR, ÄR DEN DIN? DEN SMAKAR DU..

Publicerad 2010-01-23 16:51:20 i Ida,

ÅH.
Ibland vill man bara bygga en tidsmaskin, flyga mellan månader och år och veckor och rätta till vissa saker, säga andra grejer och bete sig på annorlunda sätt vid en del tillfällen.

Det känns fel att tro att saker hade varit tusen gånger bättre då. Men samtidigt känns det så ibland.

Igår var Pao här, det var värt som vanligt.
Idag har jag varit med Elin hela dagen, det är också alltid värt.

Och ikväll ska jag träffa Emmaaaaa :)
Bäst!

ajöss små möss

OH MY ROCKET OH, OH MY SOUL

Publicerad 2010-01-21 20:48:36 i Ida,

Om ni inte förstod inlägget innan det förra så handlade det hela om ett par skor.

Dagen jag skrev detta kom mamma in i mitt rum och började i förbifarten prata om att en av hennes kollegor hade gjort en fotoperation. Den hade inte varit alls så smärtsam och väldigt lätt genomförd.

Eftersom att jag var upp över öronen förälskad så lyssnade jag inte riktigt. Det borde jag kanske gjort. Om inte annat så borde jag redan innan jag åkte till Sthlm förstått att jag inte kan ha 90% av alla skomodeller. Men ni vet, man vill ju så gärna se alla fördelar.

Så här i efterhand inser jag att Gud har gett mig mina fötter av en anledning. Man ska helt enkelt inte köpa för dyra skor.

Eller så ska man först lägga de pengarna på en fotoperation, sen köpa de skor man vill ha. Ja jag vet inte.

För er som undrar vad det egentliga felet med mina fötter är så ska jag nu visa er en liten skiss:

Ja, som ni ser har jag fem tår och en till där på sidan. Dock blev den utan tånagel och inte riktigt lika utvecklad som de andra fem. Det andra "lilla" problemet är att jag har väldigt höga vrister, bucklan ovanpå foten alltså. Den hindrade mig från att köpa dem med stort D.

Dock vet jag inte om jag skulle vilja operera fötterna. För det första känns det som att folk på något vis skulle töntförklara en om man gick runt med bandage om fötterna och svarade att man hade opererat just fötterna ifall nån frågade. Hahhaha...

PLUS att jag är rädd att jag skulle överge mina trogna följeslagare Conversen. I vått och torrt, varmt och kallt, festligt och ofestligt har alla dessa älskade tygskor följt mig sedan jag var 13 och var med Linnéa på husvagnssemester.

Och jag skulle egentligen inte vilja bli lockad att byta ut er mot några andra i världen.
Conversen - jag älskar er.



Bry er inte om att detta verkar vara en lite mer verklighetstrogen bild av mina fötter.

see lion woman

Publicerad 2010-01-20 19:54:46 i Ida,

Ståendes under en bar stjärnhimmel i stjärnljus. Skenet från himlen under dessa små eldklot är nog bland det mest fascinerande som finns. Samtidigt är det skrämmande, inte kallt men inte varmt, och otroligt vackert. Du säger att det känns ensamt där under va?
Det kan jag förstå.
Fast samtidigt är du omgiven av så oändligt många stjärnor. Är du ensam? Det kanske bara är som du tror? Känslan av oändlighet kan lätt bli överväldigande. Och dom glimmar, alla de där tusentals ljusen där uppe, glimmar ikapp med havets vågor som stänker hit och dit.

Hör du hur himlen och havet viskar tillsammans? Viskar och glimmar och skimrar om..

..Sail on silvergirl
sail on by
your time has come to shine
All your dreams are on their way
See how they shine
Oh  if you need a friend I'm sailing right behind
Like a bridge over troubled water
I will ease your mind..

Working on a dream

Publicerad 2010-01-19 23:26:29 i Ida,

Det har inte pirrat så här mycket i mig på länge.
Jag antar att ni vet hur det är när man är nyförälskad och lite euforisk. Man kan inte riktigt sova därför att alla tankar bara kretsar runt objektet som helt plötsligt skänkt så mycket ljus till ens liv. Man både somnar och vaknar med ett leende på läpparna.

Man kanske inte har blivit ihop än, men man vet att man är perfekta för varandra. Att det faktiskt kommer hända inom en väldigt snar framtid. Man passar så att säga som handen i handsken.

Men det är klart att det är svårt att veta ifall det kommer funka exakt. Om någon kommer ta för mycket plats eller så. Det är klart att det inte går att vara övertygad om det förrän man provat. Men det går fan liksom inte att tänka sig något annat. 

Man är helt enkelt som skapta för varandra.

                            
                   

Jag vet inte vem som kom på den här idén om att kärlek inte kan köpas för pengar. Och nä, just det, inte lycka heller. Haha.
Då ska jag be att få tala om sanningen för er här och nu:
Det är SÅ mycket bullshit.

                                              

,

Publicerad 2010-01-18 12:15:13 i Ida,

You always seem to know where to find me and I’m still here behind you
In the corner of your eye
I’ll never really learn how to love you
But I know that I love you through the hole in the sky



Det finns så mycket som är brilliant.

Home is where your heart is.

Publicerad 2010-01-18 09:30:37 i Ida,

Sådär ja, då var man hemma igen.
Jag vet inte om jag orkar sammanfatta en massa händelser, det kanske räcker med att säga att vi har haft det sjukt bra och att det var en aning vemodigt att åka hem.

Jag kommer sakna solen, ljuset, värmen, saltvatten och att inte riktigt veta vad klockan är. Men framförallt så kommer jag sakna att äta middag med min familj varje kväll och att i stort sett umgås med dem dygnet runt. När man är hemma och har allt runt omkring glömmer man lätt bort vilka man är på något vis.
Hm. Man kan likna det med att vi allihopa är ett gummiband tillsammans och under den här tiden har ingen dragit ut det åt något håll utan vi har mest suttit ihop utan några konstigheter.

Så.
Men självklart finns det faktiskt saker här hemma också som jag behöver i min vardag efter en längre tid. (Läs: mina vänner..)

Dock vet jag att om vi alla vore där borta tillsammans och min familj var där samtidigt skulle jag nog inte behöva sååå himla mycket mer.

Nåväl. Tillbaka kommer jag nog åka någon gång. Och nu är det snart vår och snart sommar. Jag hoppas det går snabbt!

Om

Min profilbild

Ida

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela