IDA

It's my soul honey that's up at eighty

hard to concentrate

Publicerad 2013-04-26 20:02:00 i Ida,

HEJ!
Glad fredag! Jag är glad idag. Lite trött men ändå väldigt glad. Jag har alltså inte så mycket att klaga på. Snart kommer Jennie hit, som förövrigt har blivit en favoritperson i mitt liv. Vi ska laga två stycken efterrätter. Pao har nämligen lärt mig hur en lagar panacotta. Eller stavas det pannacotta? Hur som helst, det lät otroligt lätt och hon har gjort detta varje söndag berättade hon för mig. Alla vet väl förövrigt hur bra jag är på recept och mått och sånt så det blir nog inga problem. Det ska i alla fall bli gott eftersom att middagen inte var lika glamourös, äggmackor hela veckan..
 
Jahaja, då är det snart sista april och sen kommer maj. Så himla sjukt tycker jag, att det snart var ett år sedan det var sommar och vi alla var hemma i Mariefred. Nu är det sommar snart igen och vi kommer vara där igen. Det känns bra.
 
Nu har jag ingenting mer att säga till er denna kväll. Grattis till min kära mormor på födelsedagen! Du får en försenad födelsedagskram när vi ses på Maltes student (som också känns sjukt?!).
 
Hejdåååååååå
 

Verkligheten

Publicerad 2013-04-23 23:29:00 i Ida,

Tänker på vad den innebär, vad är verkligheten och vem bestämmer hur den ska definieras?
Är verkligheten nutid eller dåtid, framtid eller allting på samma gång? Vi pratar om tillbaka till verkligheten med negativ klang i rösten, men helt plötsligt ändrar vi oss och säger något om att ta oss tillbaka dit, till verkligheten, med en oändlig bedjan i rösten. När vi lär oss lagar och teorier för att vi måste, betalar räkningar för att få bo kvar i vårt hem eller städar för att det ska vara rent, är det verkligheten? När vi skrattar istället för att läsa, springer så snabbt att vi slipper tänka eller kramas hela dagarna för att slippa frysa ensamma, är det verkligheten?
 

söndag

Publicerad 2013-04-21 21:03:55 i Ida,

Hellooooo!
Idag är det söndag och en skulle ju kunna tänka sig att denna dag skulle präglas av ångest över saker jag borde ha gjort som jag inte gjort. Men så har det verkligen inte varit, för jag tror starkt på att jag gjort precis allt jag behövde göra i helgen. Jennie har varit här nyss och vi har fnissat i två timmar över vilket roligt liv vi har. Det är faktiskt helt otroligt fantastiskt roligt just nu!
 
Igår så spontangrillade jag, Jennie, Linnea, Paul, Eva-lis och Elias. Sedan spontanförfestade vi och sedan gick vi lite spontant ut. Mellan allt detta sprang vi mellan allas rum och hämtade tändstickor, filtar, vin och handlade saker på Ica. Och sen så skrattade vi och lyssnade på Håkan Hellström (ingen protesterade ens mot mig och Linnea) och så pratade vi. Jag vet inte vad det är just nu med livet, men det är vårigt och fint och roligt så att jag vet inte hur det ska gå. Jag är rädd för att karman kommer komma ikapp mig och få oss att sluta virvla runt överallt. Förhoppningsvis låter den oss hållas ett tag till!
Glad söndag på er!
 
 

fredag

Publicerad 2013-04-19 08:08:00 i Ida,

God fredagsmorgon!
Här sitter jag i min säng och äter frukost och försöker dricka jättemycket kaffe så att jag ska bli pigg. Har fått några plötsligt konstiga insomningssvårigheter och detta kombinerat med alla tusen grejer som ska fixas i mitt korridorsrum gör att sömnen blir lite kort. Så här sitter jag, och väntar på golvläggaren. Just nu skulle jag likna rummet vid ett skyddsrum eller så. Vet inte hur det ser ut iofs, men i närheten borde det vara i alla fall.
 
Jag känner att jag äter lite för ovarierat just nu. Saker jag äter för mycket av: Knäckebröd, ägg, kaviar. Saker jag äter för lite av: Sallad, frukt, andra nyttiga saker och choklad. Har ju lovat mig själv att äta mer choklad, jag blir så glad när jag gör det. Men det är inte lätt när det finns så mycket annat godis. Ikväll får det kanske bli en chokladkväll.
 
Jahaja, det här var ju mycket intressanta saker för er att få ta del av förstår jag. Här i Umeå börjar i alla fall våren komma och snön smälter faktiskt snabbare än jag trodde den skulle göra. Det är härligt men jag vill ändå inte att tiden ska gå så himla fort som den gör, jag skulle vilja stanna lite lite längre i den här tiden just nu. Eller ja, efter idag då, när mitt rum är återställt och jag kan sluta äta frukost i sängen.
 
Hoppas ni mår bra, och får en bra heeelg!
Hejdå
 
ps. fredag är den här färgen:
 

cut out all the ropes and let me fall

Publicerad 2013-04-11 21:19:00 i Ida,

 
Definition of skinny love:
  1. Love that's too skinny to survive. It's not properly fleshed out, and is doomed to failure. 
  2. When two people love each other but are too shy to admit it but they still show it. 
  3. When you're in a relationship because you need to be, but that's not necessarily why you should be in a relationship. And that's skinny; it doesn't have weight. Skinny love doesn't have a chance because it's not nourished.

 

Kopierade texten från min systers blogg. Den här låten påminner mig så himla mycket om gymnasiet, när vi en tid lyssnade mycket på Bon Iver. Den här kan nog vara den finaste av hans låtar, jag glömmer bort det ibland. Så himla sorglig men så himla himla fin. Och definitonen sen, som jag inte vet var Elin hittade, men ändå så himla fin den med. Nu får ni lyssna själva. Det kan ju hända att skinny love kan vara någonting helt annat för er. Kanske för mig med, vad vet jag. Men lyssna inte för mycket, då börjar ni nog bara tänka på för mycket saker som känns jobbiga och som kanske inte är så värda att tänka på just nu, egentligen. Men om ni inte riktigt är som jag så kanske ni enbart kan njuta och tänka på hur fin den är. Det unnar jag isåfall er något otroligt, ibland önskar jag att allting kanske inte alltid började kännas så mycket som det gör för mig. Idag har det förövrigt varit en fin och solig dag.

Godkväll

,

Publicerad 2013-04-07 20:48:00 i Ida,

Precis som om vi hade ätit frukost tidigare idag fanns några bitar från äggskal kvar på köksbordet och i diskhon stod ett använt dricksglas. Det påminde mig om hur jag inte kunde se dig i ögonen för att jag inte orkade gråta mer, för att det var mitt fel och för att jag inte kunde göra någonting. Hur många dagar har vi gjort samma saker, hur många gånger har jag rört över din kind under alla nätter vi sovit tätt intill, sådana frågor är saker en inte tänker på. Livet kanske inte är till för det, det blir för jobbigt att räkna på fingrarna och leta efter fel vi gör eller kanske gjorde, när vi inte gjorde några fel alls. För vad rår vi för, egentligen, när det är saker som känns i hjärtat som får oss att avsluta och börja på nytt, sova under andra täcken och gråta när saker påminner om stunder för månader sedan. Tiden väntar inte och ibland går den så snabbt att jag undrar hur jag hann andas mellan allting. Hur hinner jag med det, hur ska jag hinna tänka på oviktiga saker när allting annat viktigt virvlar runt i huvudet som aldrig förr och inte låter mig sova på nätterna. Det kanske är då det kommer ifatt mig, att det är mycket som inte är som förut och det är mycket nu som inte heller kommer finnas kvar. Frågan är då hur jag ska göra, med allting som känns så mycket jämt men som aldrig vill stanna tryggt bredvid mig utan retar upp hjärtat och får mig att undra så mycket.
 
Nyfiket undra, så mycket att jag inte kan somna under ännu fler nätter och måste vara trött på dagarna istället..

Om

Min profilbild

Ida

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela