IDA

It's my soul honey that's up at eighty

Ever since I was eight or nine I've been standin on the shoreline

Publicerad 2009-12-23 20:32:29 i Ida,

Lyssnar på Anna Ternheim-Shoreline och det får mig att tänka på Smid och hajker och jobbiga kanotturer i ösregn. Det känns så längesen som vi var där, satt vid vårt rektangulära bord och uppdaterade varandra om alla saker som hände.
Det var längesen.

Det är mycket som ändras hela tiden. Man lovar varandra saker, man säger att man saknar och älskar och är kär och att det så alltid ska förbli men hur kan man lova sådant egentligen? Allt är egentligen lite lite på låtsas även om det är ett väldigt fint på låtsas. Hur ska någonting någonsin kunna vara på riktigt när vi egentligen vet så lite om vad som kommer att dyka upp längre fram på vägbanan? Man kan krocka, slira eller bara vända om i ren panik över att allt bara går perfekt rakt fram.

Och det är nog sådant som jag har lärt mig lite under 2009. Allt blir aldrig som man lovar, trygghet och allt sådant kommer inte alltid finnas där och även de starkaste sakerna som finns i hjärtan kan börja försvinna. Jag vet inte riktigt vad det beror på eller om det kanske är för att allting går åt olika håll. Men trots allt finns det fortfarande axlar att gråta mot och fina saker att fantisera om även om de kan tyckas vara en bit uppskjutna.

Jag gör precis allt jag inte borde göra eftersom att vi ska åka hemifrån halv fem imorgon bitti mot Arlanda. Tidigt men mysigt, och jag älskar kombinationen av min familj och flygplatser.
God Jul och Gott Nytt År!

Ida

LULLABIES

Publicerad 2009-12-18 23:51:00 i Ida,

Snart bland drömmar och fantasier och utan att vi vet ordet av det så vaknar vi upp varma i huden med kalla inombords och önskar att vi aldrig hade somnat. Eller kanske aldrig hade vaknat?
Fått stanna där inlindade i bomull och utan att någon som helst säger åt oss vad vi får drömma om eller icke. För det där kan inte ens vi själva styra, nästan inte ens lite tror jag.

Ni vet ibland har man försökt tänkt på en sak så mycket innan ögon faller ihop därför att man hemskt gärna vill få en hel natt med allt det där.
Och andra kvällar har man blockerat grejer som vill bygga små berättelser i huvudet om och om igen, för att sedan lite skamligt lyckligt återse dem när sömnen kommer.

Härom natten tillexempel. Jag vet inte om jag önskar att jag hade fått på mig skorna eller att det var bra att jag inte fick det och inte hann springa efter nerför gräsbacken. Allt beroende på ett par skor.

Ja om det vore så enkelt.

Ett par skor och varma stötar.

ALL THAT YOU HAVE IS YOUR SOUL.

Publicerad 2009-12-17 09:08:47 i Ida,

Varför ska det vara så svårt
varför ska det vara så svårt
varför ska det vara så svårt
varför ska det vara så svårt
varför ska det vara så svårt
varför ska det vara så svårt

KRÄFTSKIVA ETT ÅR I FÖRVÄG.

Publicerad 2009-12-11 15:48:05 i Ida,

Igår fick jag och Pao den briljanta idén att bättra på brännan lite efter ett halvår av konstant mörker och hudfärger likt mumier. Vi traskade mot vår forna bästa vän solariet som också är det enda som finns här i Mariefred.

Eftersom att min kära syster hade varit där veckan innan så valde jag samma soltid som hon och tänkte att jag ungefär också skulle få lika mycket färg som hon fick.
(Såhär i efterhand med ett betonat ungefär.)

Tydligen fick jag under dessa avgörande sekunder hjärnsläpp och glömde helt bort att jag är den av oss tre syskon som sticker ut gällande ungefär allting.
– Jag har begåvats med stora fötter, tunt hår och halvbra hy, medan mina syskon har hud likt bebisar, kan ha vilka skor de vill och klippa sig ungefär en gång i halvåret utan att frisören börjar grina.
 – Självklart finns det många positiva saker jag har fått som de tyvärr gick miste om, men för att inte sväva bort från ämnet och bli alldeles för egocentrisk tar vi det en annan gång.

I alla fall, de tidigare nämnda olikheterna plus deras och min hudton är det som skiljer oss åt.

Elin och Malte blir mörkbruna direkt medan jag mer blir röd-brun-rosa.
Den detaljen tänkte jag tyvärr inte på innan jag drömde mig bort bland sol och stränder.

Så här sitter jag nu. Röd som en liten kräfta med ömmande hud. Jag ska på glöggfest ikväll och hoppas att alla är med på att byta ut de säkert tillhörande lussebullarna mot kräftor.

Dock tror jag att solarieguden ville stoppa mig från att börja sola igen. Han sände alla sina krafter ner i solarielamporna och brände mig.

Så du kära solariegud, det tar emot att erkänna, men jag skulle just nu hellre vara blekare än Nicole Kidman.
Du vann, Grattis.

Ajöss

blue skies

Publicerad 2009-12-08 12:06:09 i Ida,


There are things I could’ve told you
There’s a time and a place
Where my words would allow me
To say what I won’t change

And don’t let me know, as it’s happenin
And don’t let me know, what you said

There were birds all around me
There were flowers pressed to my face
And in time, you’ll forget me
And I’ll try to do the same

And don’t let me know as it’s happenin

And don’t let me know, what you said

It’s been years, since I saw you
But each day I see your face
And in time you will remind me
That I wish we were the same

And don’t let me know as it’s happenin
And don’t let me know what you said

DECEMBER

Publicerad 2009-12-02 18:16:56 i Ida,

Jahaja, bloggtorkan har infunnit sig.
Därför ligger just nu Elin ovanpå min rygg för att stimulera skrivarpunkterna i min rygg. Alla ni som läst anatomi vet vilka jag pratar om. Eller?

Nåväl. Det är kyligt ute, lite mysigt tycker jag allt. Nu ska jag alldeles strax cykla iväg till Pao för att sällskapa henne ikväll över kanske en godis eller två. Dock borde jag inte hoppas på godis eftersom att bikinisäsongen kommer infinna sig sisådär ett halvår tidigare än vanligt. Min underbara lilla anti-jul familj bestämde sig för att boka en resa till Sri Lanka på självaste julafton. Jag känner mig väldigt bortskämd och oändligt tacksam!
Vääärme, mmmm.

Vad har hänt mer då?
Hmmm. Jag och Louise har åkt runt i hennes bil och letat efter pysselsaker i olika affärer. Dock inte till någon större framgång. Haha, men hon har i alla fall väldigt rolig spolarvätska på sin bil. Den sprutar inte som på andra bilar, den sprutar jätteroligt! Hahaha, vi skrattade helt seriöst åt den i tio minuter. (okej mest jag.)

Det var nog allt jag hade att säga denna kväll, Elin avlägsnade sig nyss från min rygg och jag har lite bråttom.

All my love,
IDA!

Om

Min profilbild

Ida

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela