IDA

It's my soul honey that's up at eighty

Something pretty

Publicerad 2008-03-29 17:24:15 i Ida,

Ibland så är livet grått, ibland svart, ibland vitt.
Jag tror faktiskt nästan att det är är värst när det är grått. Ett jobbigt mellanting, någon sorts apati känns för att något aldrig händer, men det händer ändå något, om ni förstår. Man sover, äter, fikar, går promenader, festar, pratar, längtar efter någonting större och sitter här och är alldeles för intresserade av alldeles för många ointressanta eller intressanta personers liv. Sen så gör man allt om och om igen.
Man skulle nog kunna jämföra det med att springa på en rak grusväg och aldrig komma fram till något mer än en uppförsbacke eller en som går neråt. I dom backarna händer det såklart saker, men inte tillräckligt mycket för att få dig att stanna eller att byta väg.

Jag vet hur det känns. Det känns inte så just nu, men jag vet hur det känns, och det känns förjävligt. Men å andra sidan, vad finns det att göra istället? Hur många människor utmanar egentligen livet till max och tar alla risker som finns och spränger alla gränser som vissa inte vågar? Det är inte många, tro mig. Vi kanske lever och går runt i hopp om att det någon dag ska hända något roligare, att livet ska vara mer än såhär och att det kommer att ordna sig. Till slut. För det tror jag ändå att det gör.

Älskling, tills dess, tills det händer något som du tycker är meningsfullt. Så tänkte jag bara säga att utan dig skulle jag inte vara någonting. Och jag trivs i all den här tillvaron, bara du finns här med mig. Upp med hakan, gråt inte och skratta ditt skratt istället. Då mår jag bäst!

On the other side

Publicerad 2008-03-28 14:50:43 i Ida,

Helloo.
Som ni vet så blir jag helt genomlycklig av det här vädret, och det resulterar i en massa positiva tankar och det känns bra.
Ikväll blir det party och utgång med Pao och Andreas och Harry. Ska bli skojigt, eftersom att vi ångrade oss asmycket förra fredagen haha.

Igår så var jag och Madelene först på vår älsklingsaffär kupan, haha. Sen så gick vi en vad som skulle vara en liten promenad till Två goda ting och drack te. Sen gick vi hem till Karin som är latast i världen och inte orkade komma till oss på stan. Men vi visste att hon längtade något så otroligt efter oss ändå, så vi bestämde oss för att offra oss och gå och hälsa på. Senare så kom Elin också, det var trevligt att träffa henne :)

Jaha, så mycket mer har inte hänt faktiskt. Jag saknar Emma och Lina. Kom hem!

Måste ner och köpa nytt nagellack. Kan inte slita mig från det här som jag har nu, har haft det sen i somras och det går inte att vara utan. Så det ska jag göra nu, om ni ville veta.=)

Förresten, har ni tänkt på hur mycket som har ändrats om man tittar på idag och för ett år sedan vid samma tid. Vilka man umgicks med, vad för kläder man hade (vill inte ens tänka på det...), vad man gjorde och allt sånt. Och det är bara ett år. Tider ändras hela tiden. Tänk när det har gått ett år till, då kommer man tänka tillbaka och tycka likadant som man gör nu. Och året efter det.. Helt sjukt, men det jag menar är att livet.. Ja, än vet man inte hur det ska bli och man vet nog aldrig hur det kommer bli och se ut och vara.
Jao.
Sen en till sak innan jag slutar. Precis när man dör, och precis innan alla kroppsvätskor och sådant har lämnat kroppen, så försvinner 21 gram från kroppstyngden. Alltså, jag vet inte, men jag tycker att det vore coolt om det vore själen som försvann. Fin tanke iallfall.
Haha, och Henrik det är inte luften.... :)

Ha en bra dag!

Kärlek

the strokes - on the other side

image279

VÅR

Publicerad 2008-03-27 12:49:51 i Ida,

Alltså!
Jag blir så glad!! Det är soligt ute och 5+. Vad mer kan man begära just nu? Inte så mycket va! Har nyss varit ute och sprungit, det var asjobbigt men jag måste komma igång igen känner jag. Mår så mycket bättre.
Nu ska jag gå ut och gå med min Madelene.

Ha en bra dag, sitt inte inne och spela cs och drick cola. Eller ligg inte och sov till kl tre (karin...). Utan gå ut!

PUSSS

image278

Det är närmre än vi tror =)

You say life is a dream, where we can't say what we mean

Publicerad 2008-03-25 12:23:54 i Ida,

Jag har tänkt på en cool sak rätt länge. Tänk om det skulle finnas en stor, alltså jättestor högtalare, i varje stad i hela världen. Och den skulle spela låtar dygnet runt. Alltså, det vore faktiskt hur coolt som helst. Förstår ni? Alla skulle bara dansa runt, eller gråta, eller skratta, och göra allt sånt man gör när man lyssnar på musik. Det skulle bli lite som i en film. För grejen är att allt får en helt annan innebörd när musik spelas till något som händer.. Vad vore liksom alla spännande ögonblick i filmer utan läskig musik? Eller alla romantiska scener utan kärlekstoner till? Ja ni förstår. Jag tror att det skulle vara roligt.

Maybe life is a song
but you're scared to sing along
Until the very ending

Oh, it's time to let go of everything we used to know
Ideas that strengthen who we've been
It's time to cut ties that won't ever free our minds
From the chains and shackles that they're in


image277

behind all the songs I wrote

Publicerad 2008-03-22 15:34:14 i Ida,

A long time ago
We used to be friends
But I haven't thought of you lately at all
If ever again
A greeting I send to you
Short and sweet to the soul I intend

Come on now honey
Bring it on bring it on yeah
Just remember me when
You're good to go

sommar

Publicerad 2008-03-19 13:17:20 i Ida,

Sitter här och hostar och har mig. Inte alltför roligt, men.
Pao och jag kommer iaf fram till många bra saker här på msn. Och jag har tittat på oc. Det är bra.

Tänkte bara säga att jag vill ha sommar mest av allt, och att The Kooks nya album är riktigt bra.

Hejdå

Fuck off

Publicerad 2008-03-16 22:32:52 i Ida,

Rubriken är menad till min dator. Den stänger ner sidorna man är inne på hela tiden, kul när man sitter och tittar på snygga bilder på sig själv som Alexandra har lagt ut på facebook... (;

Helgen har vart bra.
I fredags så var jag med kära Karin. Vi var ute och gick i Mariefred och intygade oss själva att det var jäkligt varmt ute. Alltsååå för att vara mars ju... För att vara klockan ttttt(hackande tänder)io.... Så är det ju jättevarmt.... Typ så lät det tills vi erkände att det började bli kallt faktiskt. Så vi pallrade oss hem till henne och länsade skafferiet som vanligt, jag på mandlar och Karin på nachos. Tro inte att jag är nyttig och tänker på alla antioxidanter med mera som finns i nötter. Nä, jag började med dem, lämnade över dom tre som fanns till Karin och fortsatte med chipsen. Ät bara ät..
Sen så tittade vi på en massa bilder och pratade och sen så åkte jag hem och sov.

I lördags så var jag på intervju, sen så hälsade jag på Madelene och tryckte i mig en lösgodispåse innan elva. Bra gjort ändå tycker jag. Åkte hem, försökte plugga, gjorde mig iordning, åt lite till för att fördriva tiden och sen så kom Mickan Madde och Karin och hämtade upp mig. Vi begav oss mot Matilda som fyller arton år idag (GRATTIIIIS!), men skulle firas igår. Väl där så var alla tjejer och vi åt, sjöng singstar och hade trevligt.
Sen gick jag Karin Madelene och Mickan till bussen. Jag somnade halvt och Mickan med, medan K&M hittade Klara som också gick på bussen och tvingade henne att spela all musik hon hade på mobilen.. Vid varje ny låt så utbrast dom förtjust "åååh JAAAAAA den häär......Byt nu.. JAAAA den här..." osv i ett antal låtar. Jag gick hem och sov och dom fortsatte till Harry.

Vaknade imorse och hade träning och sen match. Vi vann, sista matchen och allt. Blev inget elitseriekval för Irsta, SYND!

Kom hem och åt och har pluggat naturkunskap och ätit lite till.

Så sammanfattat har helgen varit bra, men har resulterat i ett väldigt illamående efter all god mat. Verkligen aj min mage. Imorgon börjar mitt sunda liv. Sa det till Karin i lördags, hon var på, sen efter tre sekunder så lät det typ såhär "HAHAHAHAHAHAH!" i kör.
Japp, wish me luck.

Ida

Haha

Publicerad 2008-03-14 16:05:43 i Ida,

Haha, titta på mitt konstiga lillfinger på denna bild:

image276


Hahhahaa jag är lättroad men det var kul.

I'll fly like a paper get high like planes

Publicerad 2008-03-14 14:55:54 i Ida,

Hejsan!
Det är fredag. Jag ÄLSKAR fredagar.

Den här veckan har varit seg. Men nu är den över, och helg kommer. Åh vad skönt. Inatt så sov mina kära Madelene hos mig, myyyys. Vi vaknade och åt otroligt mycket frukost haha, blev aldrig mätta. Sen bar det av till skolan. Ikväll blir det mys med min andra kära vän, Karin.
Imorgon ska vi fira Matilda som fyller arton, sen så har jag match på söndag och sen är det en vecka och sen lov. Det är bra att tänka framåt, även om man ska leva i nuet.


Tänkte på att det är rätt bra att min ena hörlur har gått sönder, för då stannar halva jag kvar på jorden när jag sitter och lyssnar på musik när jag åker buss. Då slipper jag åka en hållplats för långt och gå tillbaka till skolan där vi har träning, som jag gjorde i onsdags när jag hade träffat Evija. Haha det var jobbigt. Meeeen man lär av sina misstag. Tryck på knappen, och tro inte att  någon annan ska göra det. Fast iofs så förstod jag inte ens att vi hade åkt förbi skolan. Okej nu babblar jag för mycket och ska fortsätta titta på alla fina kläder som jag vill köpa men inte har råd med, och vänta på min träning.

Ha en bra helg!

Ida

Should I give up, or should I just keep chasing pavements

Publicerad 2008-03-11 15:50:38 i Ida,

Alltså jag har tänkt på en grej.
Jag tänkte på förhållanden.
Det finns många, som är tillsammans väldigt länge, tre, fyra, två år.. Dom lever med varandra, nananana, allt är oftast frid och fröjd och båda är så kära. Men sen gör ju vissa slut. Bestämmer sig för att det inte funkar mer, och går vidare. Men, det jag tycker är konstigt.. Eller inte konstigt kanske, snarare orättvist eller vad jag nu vill kalla det, är att dom oftast hittar en ny på momangen. Okej, kanske inte alltid, kanske inte ens ofta, men det finns iallfall många jag vet som det har varit så för. Dom hittar en ny, efter sitt långa två-tre-fyra-års förhållande. Och den nya, den är också perfekt. Dom passar perfekt ihop, båda är jättekära, och dom lever tillsammans kanske ännu längre än dom som brukade vara tillsammans innan gjorde.

Jag måste nog kalla detta orättvisa. För att, det måste helt enkelt vara så att vissa personer passar bättre ihop med fler människor i världen än vissa andra gör. För om det vore så att alla hade lika lätt att hitta två-års förhållanden i minst två personer efter varandra, ja då skulle väl tex inte jag sitta här och känna mig ensam?
Eller har bara sådana människor så svårt att glömma sitt förhållande innan att dom helt enkelt måste ha något att mäta det tidigare med, och hittar ett nytt som dom inbillar sig är bättre?

Vissa människor hittar ju sin kärlek, tror dom, men det håller i några månader. Sen så hittar dom en till, men det håller till och med kortare än det innan gjorde. Är det otur, orättvist eller helt enkelt bara sanning? Eller är dom för kräsna?
Eller finns det förhållande-personer och singel-personer? Är vissa lättare att leva länge med, och vissa svårare att leva länge med?

Eller handlar det bara, som alla säger, om att hitta den alldeles på pricken rätta?
För isåfall, kan man ju leta hela livet. Och hur ska man veta att det är den på pricken rätta, när man inte ens provat att leva med alla som finns?
Han kan ju typ bo i Afrika?

Have yourself a merry little christmas

Publicerad 2008-03-10 16:14:50 i Ida,

Hm, vet inte var rubriken kom ifrån. Kan tänka mig att jag kom ihåg den från när jag var 14 och Evija skickade låten till mig på msn och sa att jag inte fick skicka den till någon, för att den var speciell. Det är så med musik, att vissa låtar vill man inte att såna som inte ens förstår sig på dom ska få höra. Onödigt slösande, på allt för bra saker. Människor som inte förstår behöver inte höra. men människor som förstår, dom behöver höra.

Jag vill bara sova. Och ha sommar.
Sen så orkar jag inte tänka vidare på det här med sommar och att alla ska jobba.
Jag vill bara ha värme och sömn och kunna umgås med alla hela tiden.

Nepp, no more negativa tankar. Nästa vecka så kan jag åka hem varje dag efter skolan. Vi kan fika när vi vill, jag kan springa, sova, lyssna på musik och åoh. Jag blir glad =)

image274

Saknar det älskling!

Neo Violence

Publicerad 2008-03-04 22:23:42 i Ida,

Det är så mycket man tänker på så att man inte ens kan skriva ner det.
Det blir bara ord, hit och dit som ingen endå orkar ta sig igenom, för hur mycket orkar folk bry sig om vad andra människor tänker på egentligen?
Hur kul är det att gå in på en blogg och läsa om saker som kanske inte ens intresserar ens själv, utan bara den som skrivit det. Näe, det är inte kul alls. Men det är kul att skriva. Jag skulle kunna skriva så mycket, så många rader och ord och meningar så att ingen ens orkade börja läsa. Men hur mycket berättar man här egentligen?
Skriver man inte lite i gåtor? Man vill att alla ska läsa mellan raderna och kanske förstå ens ångest eller glädje eller vad det nu är, men man är för feg för att nämna vad man egentligen har ångest över eller vem som gjort en lycklig. Eller, för feg vet jag inte. Man vill väl inte helt enkelt inte utelämna sig helt och hållet.

Det skulle säkert vara mycket roligare att läsa om vem som var fullast i helgen eller vem som gjorde vad eller vilka som är dumma i huvudet.

Hur orkar människor ibland? Hur orkar man påpeka att någon är konstig, att man hatar någon utan anledning eller att någon är så stöööörd.? Är det för att man inte har något vettigare att prata om? Eller för att fylla ut obetydliga samtal? Eller för att passa in?

Alltså jag tänkte på hästar igår. Det är rätt synd om dem egentligen. När dom blir sjuka och veterinären säger att dom aldrig kommer bli helt friska, så avlivar man dom. Ibland iallfall. Bara för att dom inte kommer gå att rida på, och det blir dyrt i längden och dom kommer bara lida och blabla. Ibland är det ju så. Dom får inte ens en ärlig livschans. Stackarna. Kul om jag skulle födas med ett ben och dom bestämde att, nä, det här blir nog ett jobbigt liv för Ida. Bättre att hon får dö så slipper hon gå med ett ben hela livet.

Nu blev det ett konstigt, långt inlägg som ingen orkar läsa igen, men som sagt så är det så mycket man funderar över ibland.
Och imorgon ska jag fika med Evija. Vi brukar prata om stjärnorna ibland, och någon gång ska vi köpa en stjärnkarta och ligga hela natten och titta upp i himlen och se om vi hittar något på kartan. Visst låter det fint?

image273

Godnatt

IT'S INDIEROCKN'ROLL FOR ME

Publicerad 2008-03-03 15:59:32 i Ida,

Hejsan.
Just nu saknar jag Linnéa, sommar och sol och problemfria sköna dagar. Men inget av det finns här hos mig just nu, så jag får väl sakna vidare och hoppas på att det uppenbarar sig.

Helgen var kul! Tack Pao & Karin.

Snart är det påsklov. Ska vi åka bort då?

Kärlek

Om

Min profilbild

Ida

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela