IDA

It's my soul honey that's up at eighty

You and I are gonna live forever

Publicerad 2008-11-30 23:08:43 i Ida,

Jag har nyss varit förbi My och gått en kvällspromenad med Linnéa. Hon har inte så mycket hopp om livet just nu. Det har inte jag heller kanske.

Men jag har kommit på att det finns så många typer av människor. Och jag tror att både hon och jag är lite mer av sådana där människor som.. Liksom.. Jag vet inte hur jag ska förklara det. Men antingen så är det så himla bra. Eller så är det så himla dåligt. Eller så himla ensidigt.
Livet är liksom aldrig helt underbart och givande i tre veckor i streck. Det kanske inte låter så kul, men jag tror faktiskt att det är bra på ett sätt. För att allt blir så himla mycket härligare när det väl är så där bra som det är ibland.

Sen finns det en annan typ av människor. Som har insett att situationen är så och så nu och man ska allt "göra det bästa av det man har". Dom behöver ta tag i saker, - och då tar dom tag i saker. Dom vet vad dom mår dåligt av, och då undviker dom det som får dom att må dåligt. Dom tar helt enkelt tag i problem och är sedan glada över att dom är borta. Dom stänger inte in sig i en egen liten bubbla och ser på personer utanför med en viss distans. Inte som den första människotypen, som absolut gör så och liksom är där bland alla i omgivningen, fast ändå inte.

Och jag kan nog inte riktigt komma vad jag helst skulle vilja vara. Men just nu, vore det skönt att vara lite mer människotyp nr.2 faktiskt. Eventueeellllttttttt....... Ska jag kanske bli lite mer sån. Någon dag snart.

Godnatt



Lite så där... Ungefär

"Och jag skulle sagt jag älskar dig
men stolthet kom ivägen"

Not big

Publicerad 2008-11-29 20:51:49 i Ida,

Hej hej hallå godkväll.
Idag är det lördag. Och jag har skojigt som aldrig förr. Nejdå men jag har det chill. Men det är något som saknas... Lite spänning, lite bus, lite....  Jag vet inte.

Fast samtidigt blir jag lite arg på mig själv. Jag kan liksom aldrig nöja mig. Det är alltid något som är för tråkigt eller för jobbigt eller ja. Om jag hade velat gjort något ikväll så hade jag väl kunnat det. Just det Ida.

Ojojoj, börjar prata med mig själv i tredjeperson nu. Känns som om det är time att sluta. Men iallafall så tycker jag om att vara hemma med min familj också.

Ska jag vara ärlig så var det Pao som helt och hållet tvingade mig till att skriva det här. Jag var inte inspirerad eller motiverad alls. Men varsågod lilla du!

Snart tar vi studenten och åker iväg och då kan vi sitta uppe hela nätterna och prata och skratta bara.. Hare bra.
Som om vi inte kan det nu liksom.. Hehehe.

Vet ni vad tjejförfester alltid slutar upp med? Alltså nästan precis alltid?
Först en massa sentimentalt snack om varandra. Jag älskar er såå och sååå mycket och jag är så glad att jag har er och kommer ni ihåg när vi gjorde det och.. Ja. Så börjar alla nästan gråta. Men precis i det ögonblicket så säger någon att "Nä, nu pratar vi om något annat istället."

Och som alltid så blir det prat om sex och alla sitter och gråter av skratt istället för sorg. Men detta sexprat är inte heller alltid så bra. Varför det inte är det är jag för finkänslig för att berätta, men det kan resultera i att vissa människor kanske börjar tänka dumma tankar när man senare går ut...

Men vad vet jag? Ingeting.

Nu ska jag iallfall förflytta mig från datorn till tvn. Blir jobbigt.
Imorgon ska jag och Pao sälja bröd på julmarknaden. Haaaaaha. Vi borde egentligen sålt lite... Rabarber?

XOXO
/gossip girl

You wanna a piece of me

Publicerad 2008-11-26 21:10:52 i Ida,

Godkväll!!
Sitter här och lyssnar lite på Britney. Cool kvinna måste jag faktiskt säga. Trots allt som vart sååå svårt för henne osv så lyckas hon ändå göra asbra partylåtar. Det är nice. Det hela kanske är ett litet mediatrick? Fattar ni vad hon tjänar på alla intervjuer om hennes alkoholskandaler och olyckor relaterade till hennes barn? Sen några låtar per år på det så är hon nog nöjd så det räcker livet ut. Kanske. Shit, nu låter det som om jag vill vara Britney Spears. Det vill jag inte. Trivs bra här hemma i Mariefred utan rampljus och pressens telefonsamtal.

I och för sig, så har pressen ringt till mig också. Det lät ungefär såhär;

"Hej Ida, hur är det med dig?"
"Jo tack." (kort svar som inte inbjuder till en till fråga.)
"Jag har hört att du ska sluta i Göksten, stämmer det?"
"Jag vill helst inte prata om det här. (Världsvant, coolt svar, och VERKLIGEN INTE trevligt och inbjudande.)
"Nehej okej. Är det lika soligt i Mariefred som i Eskilstuna?
"Jodå det är det hihihi." (Jag gillar ju trots allt sol...)
"Jaa vad underbart det är med vår eller hur? Men Ida hur kommer det sig att du slutar då? Har det med laget att göra?"
"Jaaaaa! Nejnej verkligen inte! Det är inte alls det! Jag har bara tröttnat och.."
Sen fortsatte samtalet tills han fick reda på precis allt han ville veta, och jag var lurad och pressad på alla små detaljer som fanns.
Det var kort och gott mina 10 min i rampljuset. Ungefär.

Ajöss

working on a dream

Publicerad 2008-11-25 21:02:32 i Ida,

"Jag lovar."
Alltså, helt ärligt, finns det ens något man kan lova?
Självklart smågrejer, som att man ska ses där och där imorgon och komma nästa lördag på middag eller hjälpa till att laga bilen.
Men att lova större saker. Hur ska man kunna göra det när saker förändras gång på gång på gång? Det går nog inte. Även om det känns bra att höra för stunden. Löften om saker som man behöver.

Men jag har kommit fram till att det funkar så. Inte överhuvudtaget. Det är synd men självklart.
Så sluta lova saker som ni inte är säkra på, för det gör alltid någon ledsen till slut. Jag vet. Och jag vet att jag är så ibland också. Alla är så, tror jag.

Samma grej med att ta människor förgivet. Jag vet att jag gör det med. Jag är en dålig människa.
Det är lätt att man lutar sig tillbaka på sådana man tror alltid kommer finnas där vad som än händer och sker. Men en dag kommer det inte vara så längre. Och då är man inte så mycket mer värd än en droppe i havet. Eller en tår.

"Jag behöver er mer än jag älskar er och jag älskar er så himla mycket"
Tror att ni vet vilka ni är. Och ta inte åt er i onödan.

And you're a thousand dollar playerboy that I just can't afford

Publicerad 2008-11-23 20:37:53 i Ida,

Ikväll så känner jag en slags harmoni i min kropp.
Allt liksom flyter på plats och på något vis så börjar jag se ljuspunkter och meningar med precis allting som händer. Det känns mer än bra faktiskt.

Idag så har jag och Pao jobbat. Undrar när jag senast skrev ett inlägg som inte innehöll hennes namn tro...? Hur som helst så är hon en otroligt värd person så det gör inte någonting alls. Hon har idag lurat i mig att det finns spöken på Fredmans och har stått bakom varje möjliga hörn redo att hoppa fram och skrämma mig när jag gått förbi med x antal kaffekoppar. Det resulterade i att jag spillde kaffe på golven hon torkat. Synd! Linnis kom förbi ett litet tag också och det var trevligt. Även om vi hade fullt upp med våra ambitiösa städarinsatser.

I fredags så chillade jag Linnea Louise och Pao hemma hos Linnea. Vi tittade på Idol och åt nachochips. <3

Och för att berätta precis hela min helg så hade vi Smid-julfest igår. Det var jätteroligt och alla var duktiga haha.
Petra sa att "Ida det är inte så långt kvar nu", när Loa sjöng leaving on a jetplane. Och nej, det är det faktiskt inte. Det är snart första advent liksom. Jag har redan ätit tusen pepparkakor och idag till och med en lussebulle. Trots att  jag inte är något stort fan av julen!
Men precis som "efter regnet kommer solen" så kommer efter julen våren. Och jag tycker om vår =)

Godkväll

"Hur låter ett träd som faller i skogen när ingen hör på?"

Livet förändras var jag än går

Publicerad 2008-11-21 17:34:36 i Ida,

På torsdag äts det ärtsoppa på lördag är det fest, men fredag är ändå den dagen som känns bääääst.
Och jag ska inte äta kyckling.

Nej men. Vad skönt att det är fredag!! Med fredag innebär helg, och en massa nya händelser, oupptäckta ansikten och lycka på hög nivå.
Haha in my dreams.

Det brukar iofs bjuda på roliga händelser och lycka, men oupptäckta ansikten vet jag inte. Eller jo, jag och Pao hittade ett för några helger sen. Och sen tänker jag inte berätta mer, men jag antar att han och vi inte riktigt låg på samma nivå..
- Han ville prata om husdjur, och vi hade andra roliga saker att prata om. Men man kan inte alltid passa ihop. Hur kul skulle det vara här i livet om alla satt och pratade om sitt akvarium liksom?
Så! Tack till akvarium-människorna, tack till fashiooooon människorna som håller standarn uppe i Strängnäs trakterna, tack till killarna-som-tar-allt-dom-får (det är skönt att veta i vilket läge man ska dansa iväg åt andra hållet, och det är kul att  titta på när nya tjejer hittar er), tack till dom som är smarta och seriösa, tack till dom som är drygt roliga, och framförallt tack till alla som gör mig glad.
Livet blir så mycket roligare med er i omgivningen!

He-he. Snart tror jag bestämt att P ska komma hit och hjälpa mig att baka fyra kladdkakor till smids julfest imorgon. Dock vet man aldrig, hon kan ha hoppat på bussen mot Dammen istället, och då vet jag inte riktigt hur det blir i planeringen. Sen hur det ska gå om vi ska baka kladdkaka blir ju också en rolig sak att se. Sen blir det iallfall mys hos Linnea. Yes.

På återseende



Hihihi blir ju helt kära i alla oss på den här bilden. Vi var så små =)

Somliga går med trasiga skor..

Publicerad 2008-11-17 17:57:10 i Ida,

..Bland annat jag ja.
Idag är det måndag. Imorgon är det tisdag. Sen är det onsdag igen. Fan alltså, vad händer just nu? Inte mycket alls har jag och Linnéa konstaterat. Vi satt på bussen och försökte tänka efter vilken tid på året det var som vi satt på IP en kväll och pratade om att vi skulle se allt så positivt. Var det i våras eller i somras eller..?

Vi kom på att det var i slutet av sommaren. Se, allt har bara runnit ihop till en stor vattenpöl som nån hoppar i ibland och då stänker det upp lite droppar som sköljer minnen över en men sen långsamt rinner bort igen..
Shit vilken bra beskrivning måste jag erkänna själv. Av minnen och saker man gjort som man helt och hållet glömmer bort men påminns om ibland. Det om något är jäkligt tråkigt faktiskt.

Men då kan jag ju samtidigt fråga mig själv lite om jag på något sätt inte tycker att det är så jättekul att leva i nuet, eftersom att jag så frenetiskt försöker att minnas allt annat än det som händer just nu. Jani, vad ska man tro. Inte vet jag.
Nejdå. Jag trivs. Men tyvärr inte så mycket mer.

Pao & jag ska snart komma på en superhypad idé som kommer slå alla med häpnad och som gör oss rika och berömda på kuppen. Sen ska vi flytta till Kalifornien och se ut som Serena i Gossip Girl året om. Det är väl lite av ett mål just nu. Kanske vi nästan borde sätta upp det som bara ett delmål, för längre ska vi ju, right?

Jajaja, här spills inte mycket nödvändig tid. Men å andra sidan, vad är nödvändig tid och inte.? Att gå upp, gå till skolan, leva i en liten osocial bubbla, åka hem, ha ångest över mörkret, gå och lägga sig, och sedan somna för att vakna och göra samma saker fem gånger till den här veckan..
Tror faktiskt att jag helst av allt skulle vilja stänga in mig på heltid i Isfolkets värld ett tag och samtidigt lyssna lite på Albert. Något värt ligger över det iallfall.

Jaja, nu ska jag och Louise träna.
Ajöss och god kväll



Linnea, akta gropen!!! (:

3am

Publicerad 2008-11-16 15:40:13 i Ida,

Aaah, en gnutta panik hamrar inom mig, men det är trotsallt söndag och på söndagar får man chilla. Det är bara det att jag tror att jag chillar lite för ofta för vad som är hälsosamt ibland. Men samtidigt, gör jag många nyttiga saker också!

-Hjälper Malte med spanskan, ... Okej helt ärligt så kom jag inte på fler saker just nu. Men jag vet att det finns rätt många. Faktiskt.

Helgen har bestått av Mariefred+vänner. Det har varit soft!
Just vid den här tiden skulle jag ha pluggat, men. Jag är inte riktigt klar med städningen än så att det får skjutas fram några timmar.

Den här veckan ska jag träna så mycket så att jag knappt kan gå på fredag. Haha, skrev det där bara för att jag vet att Alexandra blir arg när jag skriver om träning. Jag är så tjock!!!!! Aaahhhh!!!!! Har aldrig sett värre ut än nu! Hahahaha. Det är sant.

Nu ska jag dammsuga,
hejdå!



Haha, på bussen efter hajken, alla sov förutom Fischer som som vanligt fotade.
Nice!

Kids

Publicerad 2008-11-13 15:33:08 i Ida,

Åh, det går mot helg, och just nu skulle inget annat kunna göra mig så lycklig som det. Är så skoltrött så jag inte vet vad jag ska ta mig till tyvärr. Dock så står jag ut, nätt och jämt.
Ikväll ska vi äta middag hos Linnea, det ska bli mysigt :)

Jahaja. Är så trött på okunniga människor, som utrycker sig om saker som helt och hållet handlar om generaliseringar och bygger på just okunskap. Jag skiter i egna erfarenheter mm, man måste ibland tror jag tänka lite på hur man själv handlar i vissa situationer. Men vad vet jag, vad som hänt er. Har bara sett en bråkdel, så jag ska inte generalisera jag heller. MEN, om det är så i alla situationer, så förstår jag varför andra människor i gengäld beter sig lika illa tillbaka.
Jag har inget emot er, bara era åsikter. Sådetså. Blir så arg så jag inte vet vart jag ska ta vägen ibland, tyvärr.

Ajöss

Sådana människor

Publicerad 2008-11-10 21:13:55 i Ida,

"Det kryllar inte av sådana människor
som man skulle kunna ha den där
direktkontakten med
där bara ett ögonkast
är en stålvajer av darrning

Det kanske inte gick nån sån
i din klass i grundskolan
eller stod och spanade en fredagskväll
på Blå Dragonen
Inte en sån människa så långt ögat når

Sådana människor är slumpspridda
i längden i tid
och på tvären i världen
Kanske någon hade det som
sitt livs projekt att söka efter dig
fast för tidigt
eller för sent
och på en alldeles för avsides plats
från dina fötter räknat

Och du sitter där
på en gulmålad stol
i ett ensligt hemman i kanten av kalhygge
Det kanske finns en sju åtta stycken
för dig lämpade människor som
just nu springer upp och ned i ekande
trappuppgångar
med var sin tom kaffekopp
och inte skulle kunna tänka sig
att låna veteströ
av någon annan
än dig

Och han, den där som är så lyckligt parbildad,
han kanske valde så där
som man väljer mellan olika tvättmedelssorter"

I said you and me in here

Publicerad 2008-11-09 19:28:39 i Ida,

I detta inlägg vill jag hylla några stycken :)

Först och främst, Mando Diao. Satt och lyssnade på God knows igår hemma hos Karin och jag kom på att. Dom är orsaken till allt. Till att jag överhuvudtaget lyssnar på musik. Tack Gustav, tack Björn, tack hela bandet. I love u. :DDD

Sedan en till min pappa eftersom att det är fars dag idag. Grattis och tack för att du finns :)
Då måste jag självklart också hylla resten av min familj. Satt och tittade på diabilder med Elin och mamma i fredags, så mycket saker man glömmer bort som hänt när man varit utomlands. Men jag tror inte riktigt att ni förstår hur det är, hur det var och allt sånt. Det där var iofs också rätt oförståeligt menmen.

Inga mer hyllningar idag tror jag bestämt. Eller jo, en till mig och Pao för att vi har otroliga lokalsinnen, alltid ser det positiva i det mesta och skrattar fast vi är blöta.

nu blir det bio med pierre henrique och emsi.
PUSS

"We're having fun in the daytime
and we'll chase the stars in the nighttime
and we take the sun in the morning
and we just don't care if they see us fall
just don't care just don't care at all"
-Mando Diao, som sagt.

The river blablablabla

Publicerad 2008-11-06 20:47:22 i Ida,

Har nyss tryckt i mig två bullar. Bra jobbat.
Kan fan inte göra så mycket annat än att skratta åt mig själv egentligen. I måndags så bestämde jag mig för att leva hälsosamt, utan socker och koffein och allt sånt. Det gick jättebra. Tills jag öppnade frysen eller sitter med gratis påtår framför mig på George. Kul att man är så uthållig menar jag.

Iallfall så går livet och vardagen runt, runt, ruuuunt, ruuuuuunt, ruuuuuuunt. Och ibland så kommer man på att "hm, kan det hända att dessa tankar har existerat tidigare i mitt huvud?" Och vad kan det bero på tro? Om och om igen utan att komma någonstans eller ändra på varken det ena eller det andra. Bra jobbat Ida.
Har kommit på att jag nästan gillar lite för mycket att gräma mig för saker och upprepa tankar, antagligen för att det inte händer så mycket annat så att jag som sagt måste upprepa allt. Känns kul.

Pao fan, kom hit och muntra upp mig. Kom hit och sjung "we're going to eat pizza" och "båten anna". Då skulle jag iallfall bli lite gladare. Eller så planerar vi något som vi halvt genomför sen, det går bra det med. Jag har tråkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiigt............

I guess everything dies baby that's a fact

godkväll

,

Publicerad 2008-11-05 10:28:46 i Ida,

Oh when we were seventeen
Oh life was like a film
When we were seventeen
The sky was always tangerine
We ran through streets at night
Under starlight
We ran through streets at night
When we were winning

Oh wild was the world
And wild we burned
We were kings of the streets
Not yet beaten by defeat
But now it's hard to see
Through a fog of memories
But I remember
When we were winning

windowsill

Publicerad 2008-11-04 10:15:39 i Ida,

Bruce Springsteen sjunger live i mina öron på Thunder road. Det är fint och jag skulle vilja lyssna hela dagen istället för att prata. Meen nej.

Jag och Elin ska flyga drake någon dag när det är sol. Det ska bli kul. Att göra något annat. Än allt det vanliga. Jao.

Om

Min profilbild

Ida

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela