IDA

It's my soul honey that's up at eighty

Sommar

Publicerad 2008-05-30 11:08:22 i Ida,

Det är fan sommar nu.
Jag är så sjukt glad, det går inte att beskriva!
Igår så var det den bästa kvällen på länge, dock var inte morgonen lika bra efter en massa cyklande och stressande. Men som den kända panik-Ida jag är, så stressade jag dagen igenom och det gick det med.

Efter skolan så åkte jag till Strängnäs och hade Tylösandsmöte med alla tjejer där. Blev en massa prat och skratt och mys i solen. Jag längtar till Tylösand nu!!!!
Efter det så åkte jag Madde Mickan och Karin hem i Mickans bil, hittade vår gamla Tylösands-party skiva och vi drog igång den och wohohoooo =)

Sen åkte vi vidare till Lousie där alla gulliga var. Myskväll med prat och skratt och marsmallows. Haha, Linnéa SKA väga 300 kg när hon är 60. "egenlagrad av Linnéa". Hahaha :)

Ikväll blir det partyyyyyy!!!!!!

PUSSS!

Normandie

Publicerad 2008-05-29 10:24:44 i Ida,

" IKVÄLL!
Hej älsklingar!

För alla som hinner in innan ikväll så är det middag hos mig idag!
Tylösandmöte för alla lyxiga som ska dit så vi får se lite grann vilken tid det blir men, runt 6 eller 7?
Vi tänkte grilla lite så ta med whatever. Längtar efter att träffa er alla :)

Btw, en tröja kanske är lite bra att ha med för eftersom det är SOMMAR sitter vi ute ikväll!!"

Åh, det här möttes jag av just precis när jag gick in på mariefredsbloggen. Myyysigt, observera det sista, eftersom att det är SOMMAR =)

Sitter här och har sovmorgon, hur skönt som helst. Skönt att slippa snooza från kvart över fem som det annars brukar vara, hehehe skrev det där för att få medlidande så ja, tyck synd om mig! Nädå, det finns fördelar med sju tåget också, tillexempel så behöver man aldrig sminka sig för det åker bara emosar som går på Eskil och vuxna som ska jobba på det tåget. Dessutom är sju tåget längre än åtta tåget, så man får jämt en plats. Två platser om man har tur. Ibland får man en hel fyra plats var. Då vet man inte vart man ska ta vägen för man blir så lycklig.
Haha neej jag skojade. Men go sju tåget!!!

Sitter och väntar på att min kaffebryggare ska brygga klart kaffet, men jag lär ju få vänta en kvart till för den är lika seg som när Emma och Lina ska göra sig iordning...........

Igår så satt jag och Madelene på hennes balkong och pratade om vad vi ska göra efter studenten. Jag längtar älskling!!!!
Kommer dock gråta floder när vi har "forever young" på vårt flak. AAAhhh jag gråter nästan nu när jag tänker på det. =(

Idag ska jag cykla till Läggesta, för det går ingen buss till halv ett tåget. Fattar inte varför busschaufförerna inte kan ha lunch på olika tider istället för att alla ska ha det samtidigt?!
Iofs, vem vill äta lunch själv och känna sig mobbad? Inte jag...


Kaffet är klart, solen lyser tyvärr inte men snart så gör den säkert det.
Tills dess, Ha det bra!

image327
När vi åkte moppe!

Merciiii

Publicerad 2008-05-28 17:18:16 i Ida,

Jag hittade nyss en Merci i skåpet, trodde dom var slut men icke. Det är sådana där små stunder i vardagen man måste ta till vara på och glädja sig åt. Jag menar, egentligen..
Tänk på att du kan stiga upp ur sängen, helt utan hjälp, varje dag. Du kan tillomed sätta på duschen, gå i skolan, tänka och prata själv. Utan rullstol och utan hjälp. Vi måste glädjas mer åt det vi har, och inte klaga på småsaker i vår vardag. Tänk på dom som det inte är helt självklart för att kunna gå till skolan. Tänk på det nästa gång ni klagar.........

Ehhhehehe? Självklart, ska man ju glädjas åt det man har och så. Men vemfan tänker så hela dagarna egentligen. Om där är 25 + och sol så vill iallafall inte jag  sitta inne och titta på filmer om spelberoende och prata om engelsk poesi.
Så sorry allas vår kära Hasse, men dina ord har inte riktigt printats in i min hjärna, även om jag hört detta otaliga gånger.

Jaha. Jag är lycklig, behöver jag säga mer? Näe!
Jag är lycklig för att jag har några som springer och kramar mig när man ses på tåget, några som säger att dom har saknat mig.
Jag är lycklig för att det snart är sommar, sommarlov. Och för att vi ska ha Tylösandsmöte imorgon, och grilla på kvällen.

Nu ska jag ner till Madeleneeeee =))))))

PUSSSSSSSSSSS
image326
hihihihihi!!

Tjena

Publicerad 2008-05-26 22:49:49 i Ida,

Sitter här, fasar för min redovisning om Epilepsi imorgon, eftersom att jag vet att det kommer sluta i plötsligt svåra svettningar, darrig röst och tillfällig minnesförlust. Men det man inte dör av härdar, eller hur var det? Faktum är att jag kanske kom på det där helt själv, eller brukar man säga så? I annat fall så lät det smart.

Idag har jag varit i skolan, legat hemma, inbillat mig i en timme att jag höll på att bli sjuk men det gick inte längre än att jag tröståt en nötcreme och sen mådde bra igen. Tog en promenad med Linnéa och gick hem igen. Måste gå och lägga mig, men vet att jag ändå inte kommer somna förrän vid ett, eftersom att jag har svåra sömnproblem, ja jag erkänner.
Men det är inte så jäkla lätt när det känns som att man är på en strand på Hawaii mitt på dagen när klockan trots allt bara är fyra på morgonen och min persienn inte håller det ack så underbara men störande sommarljuset borta. Dygnsrytmen infinner sig då aldrig riktigt tyvärr.

Nepp, det är bara att tänka på att snart är dessa dagar över och det är sommarlov.

Tills dess ska jag fortsätta med att vart annat gråta och vart annat skratta över att livet känns antingen jävligt jobbigt eller otroligt bra den här veckan. Kan inte riktigt bestämma mig..

Godnatt

nighty

Publicerad 2008-05-25 23:28:49 i Ida,

Sitter i telefon med Madelene & Karin, låter ungefär såhär

Ida: Imorgon ska jag...
Karin: VA? VA?
Ida, Madelene: Ååh låt henne/mig få prata klart!!
Ida: Imorgon ska jag ta
Karin: va??
Madelene: Fan karin vad gör du?
Karin:.........................................................
K,M: Vad gör du?! Hallå????
K:men det är den bästa scenen i filmen nu... Ååååh
I: Vad kollar du...
K: Vaaaaaaaaaa
I:Låt mig få prata klart för hundrade gången!!!
K: Mmmmmmmmm
Madelene: Min redovisning imorgon jag orkar inte den...
Karin: Nä tjejer nu ska jag skriva min inlämning vi hörs imorgon

Det var kul att du deltog Karin :)

Godnatt älskar er

no no no no no I

Publicerad 2008-05-25 17:02:53 i Ida,

Nu sitter jag här och ler åt fula mail Karin har skickat till mig. Men jag kan inte annat än erkänna att jag blir hur lycklig som helst över dom, för dom hjälper mig ännu en bit påväg, hahaha.

Helgen har varit ovanligt lugn och skön.  fredags så var jag Karin Pao Fia Emma och Lina hemma hos Karin och tog det lugnt. Vi pratade sommar, åååh vad kul det kommer att bli!!!!!
 Haha måste även nämna min och Karins lilla moppetur i stan. Vi kände oss som femton (gör iofs rätt ofta det men) igen och åkte runt och tutade och körde till Ica. Väl där var Kärling trevlig i kassan så då blev vi på om inte ännu mer skratt humör, och det slutade med att jag gick in i dörrarna till Ica (alltså krockade) istället för ut genom dom. Vet inte hur man lyckas, men jag tror att jag helt enkelt gick snabbare än dom, haha. Sen tog vi en runda runt Mariefred och kom tillbaka, jag i min snygga moppehjälm och Karin med tårade ögon. Haha, DET var värt!

Igår så jobbade jag, sen så träffade jag Evija. Hon var som vanligt väldigt inspirerande och gav mig många bra saker att tänka på. Eller vi kom fram till dem tillsammans, och jag tror att det kommer att bli bra. Och jag tror att du kommer få det bra!!

Imorse så följde jag henne till bussen och sen bar det vidare till jobbet. Inte vidare värst men det gick rätt snabbt. Nu sitter jag här och borde ta tag i plugg. Snaaaart.

Det är snart sommarlov. Åooh. :)

Jag är kär i en ängel
hon ser rakt igenom mig
och det verkar som solen
aldrig når
aldrig längre än dit min nathalie går
nanannanana

Puss på er!

Bara för att jag älskar er

Publicerad 2008-05-23 12:48:20 i Ida,

Sitter på spanskan, min sedevanliga bloggtid, och försöker göra någon nytta.
Men hör och häpna, jag fick VG på mitt spanskaprov! Mamma läser du? Mihihihi.

Morgonen har framskridigt i Tvillingarnas sällskap, och aldrig har man tråkigt då. Vi pratade om videon på Lina som jag så snällt lagt ut på min facebook, och sen så var tjaffset igång igen. Emma, den äldre och mognare (?!) var på lite rethumör och sa till Lina att det var s kul den träningen för att hennes lag vann så hårt över Linas. Lina nappade direkt och sen så kom kommentarer som
"Men jag fintade faktiskt förbi två av er, jag var bäst!!"
"eeeh nej? Vi släppte förbi dig för du sköt så löst..."
"Men alltså sluta nu det är inget kul!!!"
"Jaaaaaaaaaaa!!!! Jaaaaaaa!!!"
"Men sluta dåå!!!"
Sen slängde Lina upp Emmas väska på något elskåp på stationen, men det var inget problem för "oss långa människor att få ner den", påpekade Emma.
Och så fortsatte allt i oändlighet.

Idag så blir det fika med Karin och sen mys hos henne med alla tjejer.

Evija, kom ihåg det här! ; Svartsjuka, självförtroende och bekräftelse. Need to discuss!

Pussissssss

On a platform, I'm gonna stand and say

Publicerad 2008-05-21 19:17:52 i Ida,

Idag fikade jag med Evija.
Vi kom på att, eller jag kanske tänkte på det, kommer inte ihåg.. Men att vi har haft våra fika-onsdagar på George en rätt lång tid nu. Och dom är något jag har värdesatt otroligt högt. Dom har lyst upp mitt i veckan, alla kalla gråa höstdagar, alla soliga vårdagar och snöiga vinterdagar. Verkligen!
Och jag försökte berätta för henne att jag skulle sakna dom, och henne. Men hon började prata om tomater och sa att jag skulle hålla tyst, för hon gillar inte sentimentala ögonblick.

Så jag får väl skriva det här istället.
Du vet att ingen kommer kunna ersätta de här onsdagarna, hoppas jag!
För man har olika relationer till olika vänner, och jag kommer sakna vår. Vem ska jag prata om meningen med livet med? Vem ska jag fråga hur man vet att man älskar någon, och vem ska jag köpa först en chokladboll, sen en till och tillslut handla godis på Lidl med? Inte med någon annan iallfall!

Vi ses på lördag, och sen i augusti min vän.

In the summertime

Publicerad 2008-05-21 18:52:03 i Ida,

I sommar kommer vi jobba typ fem minuter ifrån varann, allihopa! Jag Pao och My på Fredmans, Louise på Äntligen, Lina på Strandresturangen, Emma på Värdshuset och Madelene på Två goda ting. Niiiice, som en liten jobb-idyll helt enkelt!
Just det, Karin är ju i Strängnäs några mil bort... Stackarn. He-he.
image325

KEEP IT PURE

Publicerad 2008-05-20 20:43:34 i Ida,

Hallo hejsan!
De senaste dagarna har varit lite tänkiga och konstiga, men idag så är det en otänkig dag. Det är skönt!

Sitter här, har precis slagit knut på mitt hår, druckit lite detox vatten och försöker komma på om jag ska åka på festival eller inte. Fan jag vill ju! Jag vill ha lera och smutsigt hår.. Äckliga toaletter.. Skämt å sido så vill jag, mer än allt. Nästan. Jag vill ha musik, cause muuusic makes the peopleeee come togetheeeer yeah
Nä men allvarligt. Hulstfred eller Arvika. Arvika eller Hultsfred. Eller inget? :'(

Jaaani. Jag skulle gärna vilja se Tough Alliance iallfall. Dom är nice när man är på humör, och jag är på humör. Just nu. På ett litet finurligt humör. Som igår när jag och Frasse satt på tåget och skojade om fiskar. Det VAR kul, även om det inte låter kul.
Det hela handlade egentligen om att han skulle läsa mitt horoskop, och jag sa att jag var "fisk!". Det lät förfärligt roligt i det ögonblicket. Vi spann även vidare på fiskarna och jag drog upp sorter som Abborre, Gös, Mört, Sik, Gädda, Löja, Strömming, Lax, Kolja, you name it. Frans undrade hur jag kunde så många fisk sorter, och jag svarade att jag längst in i själen är ett litet naturbarn. Då sa han att han tyckte att jag skulle sommarjobba som Skogsmulle. Skulle fan inte vara helt tokigt.

Det här med horoskop förresten, varför tror ingen annan på det utom jag och Evija? Emma Lina My och Frasse mobbar jämt mig på tåget för att jag stensäkert tror på allt som står. Vadå, om det stämmer då???? Om det har hänt mig saker som stått ska hända då?? Vad säger ni då va?? Ingen jävla tillfällighet där inte. Ren och skär astrologi.

Msn is not working..... Bajs. Ska börja hänga på lunar igen. Jag har kvar den om ni vill kolla. Den går under det utomordentliga namnet Turkostnagellack. Kika in på mitt krypin! :DDDDDDD


DH DH DH DH DH DH DH WOOOHOOOO!

Ajökens

image324

Man kan vara lycklig med tjock arm :):):):)


Ps. Frans heter egentligen något annat. -DANIEL FRANSSON! shalalala
ds.

now I take my wings off you

Publicerad 2008-05-19 09:04:02 i Ida,

You can hold her hand
And show her how you cry
Explain to her your weakness
So she understands
And then roll over and die

You can brave decisions
Before you crumble up inside
Spend your time asking
Everyone else's permission
And then run away and hide

Damien Rice - coconut skins.

Den är det finaste jag vet just nu.


Ibland oroar jag mig över att människor oroar sig för mig. Jag oroar mig över att dom tror att jag inte vet vad jag gör. Att jag inte har kontroll, att allt går utför mer och mer. 
Det är inte så, inte alls.
Jag skulle aldrig låta något rinna ut i sanden.
Jag har en hel livsplan. Iallfall en halv, och den kommer aldrig förstöras bara för att jag.. Ja, lever lite.
Jag vet precis hur allt är. Och hur jag vill att det ska bli.

Det är bara det att jag hade något som tog oändligt mycket tid. Jag har inte kommit på var jag ska göra av all den tiden, än. Men jag ska göra det snart. Men det är rätt skönt.

Även om jag saknar det. Jag saknar känslan av flow, känslan av att vinna och att känna att man gör någonting tillsammans. Men tyvärr saknar jag inte det andra..


Usch vad allt är ytligt

image323
Jag är lycklig (och uppenbarligen rätt ful) med er!

och allt som vi sa då, tänk att man kunde säga så

Publicerad 2008-05-18 22:50:29 i Ida,

Och allt var så konstigt, men förbannat kul..

Hihi. Jag är klar med mitt historia arbete. Skönt.
Helgen har väl mest vart en i mängden.
Dock ska två grattis sägas,
GRATTIS TILL ELIN SOM FYLLDE ARTON IGÅR!!!
OCH GRATTIS TILL MATILDA SOM TAGIT KÖRKORT!!
Coolingar båda två =)

Madelene Karin och Louise är hemma. Har träffat alla tre i helgen. Skönt!
Nu är det bara två vanliga veckor kvar. Sen sommarlov.
Hur sjukt får det bli egentligen.
Gärna hur sjukt som helst iofs, för jag tycker om sommarlov.

Nepp, nu ska jag sova.
Godnatt!
image315 image316image317image318image319image320image321image322
Haha kommer du ihåg det här Billy? :)

a new chance

Publicerad 2008-05-16 12:34:51 i Ida,

..Don't turn me home again
I just can't face myself alone again

Don't run back inside
darling you know just what I'm here for
So you're scared and you're thinking
That maybe we ain't that young anymore
Show a little faith, there's magic in the night
You ain't a beauty, but hey you're alright
Oh and that's alright with me

You can hide `neath your covers
And study your pain
Make crosses from your lovers
Throw roses in the rain..

Det är inte alls så, egentligen.
Men i ren desperation, så blir det så, fast jag inte vill.

Hola

Publicerad 2008-05-12 15:31:33 i Ida,

Que tal?
Muy bien gracias y tú?
una cerveza porfavor!
mi madre se llama Mari.

Ja det är ungefär vad jag har lärt mig på dessa år. Inte dåligt!
Vet inte hur jag kom och tänka på spanska nu, kanske för att jag och Hanna satt och gjorde en sånhär klapp ramsa ni vet! Den gick typ coca cola pepsi cola sen en massa grejer emellan och sen något med Mexiko. Meschhhico aaah sí sí!
Idag så har vi spelat teater. Jag fick MVG fast jag bara hade två repliker, vilket helt och hållet totalt bevisar vilken outstanding jävla superstar jag är. Grattis till mig själv.

Sen så har vi haft naturkunskap och tittat på en film om aporna, då sov jag och Hanna och typ hälften av klassen. Det var skönt fast lite pinsamt att bli väckt... Hihi. Sen så blev jag pigg, det var då vi körde våra ramsor jag och Hanna. Det var kul.
Imorgon ska jag åka på hajk. Vi ska cykla i fyra mil, sen gå en mil med tält och packning. Sen ska vi slå upp tälten i skogen, dricka vatten som kommer från sjön (oroa er inte, en speciell fågelart badar i den sjön och dom badar bara i väääldigt rena sjöar, upplyste Hasse min darling mig om), men vi ska koka det också. Sen blir det till att äta lite nudlar och blåbärssoppa i ett dygn, en mysig lägereld och lite samarbetsövningar kan jag tänka mig att det kommer bli med. Jag längtar så... Speciellt när vi ska vakna alldeles fuktiga på onsdag då det ska regna, för då ska vi nämligen gå en mil tillbaka, och sen cykla fyra mil hem igen. Men det är ju inte ens hem, för vi bor ju i Mariefred. Så då tar vi tåget nemas problemas.
LOOKING FORWARD!

Nähepp nu ska jag ta och hinna med 15.31 bussen. Blir till att springa ordentligt. Så himla pinsamt när man kutar och den åker rätt framför ögonen på en. Vid närmare eftertanke tar jag den som går 43 istället.
Ska ta och leta fram mina hajk papper nu så att jag kan se vad jag ska ha med mig. Sen ska jag hem och tvätta min cykel. Sporty cykeln nr1 yeah.

See you

Extra meddelande till Madelene och Karin:
Jag saknar er!
(Jag är dock inte avundsjuk, vad går väl eran Berlin resa upp mot en Hajk ute i friska luften? Justdet..)


image314

vakta min korv

Publicerad 2008-05-10 16:05:29 i Ida,

Hejsan.
Mmmmm sooooligt :) Jag blir very glad. Tränar lite engelska, kan behövas om alla irländare ska fortsätta gå ut, haha.
Igår så hade jag en otroligt rolig kväll, hahaha! Tack Karin Madde och Pao!
Haha jag börjar skratta så fort jag tänker på kvällen, men jag orkar inte berätta. Pao jag vet att du skrattar nu med, haha.
Din plånbok är på Balanze, jag vaktar din korv och ditt kort är sönder. Synd.
Hahahhaaha!

Nu ska jag gå uuuuuuuuuuuut!

kärlek

förhoppningar och regnbågar

Publicerad 2008-05-08 18:28:01 i Ida,

Precis som du sa
Man kan ha tusen människor runt om sig
veta att man har dom som bryr sig
som verkligen gör det

men ändå så känner man sig som fluga i himlen
man vet inte vart man ska
man vet inte om man kommer dö senare idag
och allt är ett enda virrvarr av färger och vindar och rädsla för att bli uppäten
på en sekund

Det är så mycket tankar och känslor och saker
man vill prata om
men vill människor höra sånt
vill dom ödsla sitt ljusa liv på saker som
dom aldrig ens har tänkt på
och som dom inte ens kan känna igen sig i
är det inte onödigt att lyssna då
det kanske är det
det kanske är bättre med ytligt prat och skratt
det är kul det med, men

är det inte konstigt att ena dagen är det inte sol fastän det är soligt
och andra dagen är det sol fastän det inte är soligt

varför fokuserar människor på att göra saker som ska göra dom lyckligare
istället för att bara försöka vara lyckliga
och nöja sig så, som det är

Det luktar sommar ute
och det är bara soligt, som det ska vara

"I don't want to be a soldier
With the captain of some sinking ship
With snow, far below

So if you love me
Why'd you let me go?"


Coldplay - violet hill

image312

Och jag svär att jag aldrig sett stjärnorna tydligare ovanför, natten vi kysste all skit vi gått i genom här, ADJÖ!

Publicerad 2008-05-04 15:12:29 i Ida,

En till helg som har passerat. Fler händelser att prata om, mer tankar att tänka och ett stort sömnbehov som ändå aldrig kommer tillfredsställas så det är lika bra att ignorera tröttheten rakt av.
Man lever ju bara en gång,
ehe.

Jag kom nog på ett bra ord för söndagar. Nostalgi-dagar.

I onsdags så hade jag och Evija vår sedevanliga fika. Snart kommer varje onsdag inte att vara likadan längre, för hon flyttar till London. Alldeles för snart. Så no more George med chokladbollar, te och snodda kakor + oändligt många samtal om kärlek, för djupa saker, målet med livet, varför man inte bara gör saker man vill, sex och mat. 
Men jag är glad för din skull, och jag tycker att du är cool för att du vågar. Och gör det som känns rätt.

Och vet ni, snart är det sommar igen. Det är sjukt. Det var nyss jag Madelene och Karin satt i glashuset och deppade över att skolan än en gång skulle börja, och det var fan nyss vi satt där året innan också och sa att vi absolut inte fick sluta umgås.. Ni kommer ihåg det va?

Det var nyss jag och Linnéa härjade runt i Tylösand, det var nyss Karins -brygga -sommaren ägde rum, det var nyss vi satt i bilen och lyssnade på the way I are, det var nyss jag försökte titta på soluppgången, det var nyss jag och Madelene satt och tittade på hamnen och kastade karameller på en skylt, och det var nyss jag och My låg och lyssnade på Hey there Delilah och åt glass vid ångbåtsbryggan.

Jag menar bara att tiden, är bara tid. Allt går så jävla snabbt, det är läskigt. Fast kul. Det blir bara mer och mer saker att uppleva. Vi tar liksom studenten om ett år. shiiiiit

blä

please please please - shout out louds
tro och tvivel - håkan hellström



image311

Valborgsfirande och fräscha Pao

Publicerad 2008-05-01 19:00:53 i Ida,

Tack för igår tjejer, det var niiice!
Linnéa var on fire och jag har ont i tungan.
Men det var skojigt ändå, jag har alltid kul med eeer!

Just nu så är deppet obefintligt, Madelene håller med.
Nu ska jag hon och Pao gå ner och handla godis, hoppas ni andra joinar snart!

image310

Om

Min profilbild

Ida

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela