IDA

It's my soul honey that's up at eighty

första advent

Publicerad 2011-11-27 22:20:21 i Ida,

Hej hej hemskt mycket hej.
Här ligger jag och föräter mig på pepparkakor. Vad hände med karaktären när jag flyttade hemifrån? Här i Umeå bara äter å äter å äter man. Och försöker förstå sig på kvantitativ metod. Det går lite sämre än ätandet än så länge.

Glad första advent på er i alla fall. Jag börjar sakna alla hemma nu. Snart ses vi!! Ska bli skönt. Vad önskar sig alla i julklapp förresten? Jag önskar mig i alla fall en bänkdiskmaskin. Och säg inte att jag är lat. Diska är faktiskt jobbigt, ångestframkallande och slöseri med tid. Så det så.

Hejdåå

nebraska

Publicerad 2011-11-07 18:59:00 i Ida,

Vem får veta allt?

För vi cyklar ju trotsallt genom regnet som tar sig in under huden och ut genom tårkanalerna med frustrationen hårt hållen i handen. Mannen med krökt rygg som varje dag vandrar långsamt till Konsum för att handla några äpplen och lite mjölk viskar ut i luften att han sett så högt upp i himlen det går och nu är det markens tur att visa alla spår och avstamp den mött. Men när han somnar på rygg skymtar stjärnorna över taket och tindrar om att det alltid finns något mer, ju längre bort du kommer och ju högre upp du är. 

Men han sluter sina ögon, blundar när han reser sig på morgonen och öppnar dem först när han står upprätt och måste titta ner över marken igen. Trots att han säger sig vara nöjd med asfaltens berättelser och mätt på himlen, vem får veta att han skäms över att ha missat delar av himlen innan ryggen blev för krokig?

when i was a kid

Publicerad 2011-11-02 19:49:11 i Ida,

Det kan tänkas att livet inte är så mycket mer än en resväska. Eller några fler än en om man ska vara nogrann. Vi packar upp och packar ner, packar om och lägger tillbaka, tar med och sedan ställer upp på vinden ett tag. Ett rött nagellack ligger längst ned i ett sidofack, bortglömt och dammar lite. Några hårnålar skräpar i botten och en utskriven dagbok får stanna där i för den får inte plats någon annanstans. Lite sand från en strand och ett brev någon skrev med blå penna. Flätade armband av billiga trådar och hudkräm som doftar mjukt. Jo, något kan dofta mjukt om man koncentrerar sig och väger mjukt och hårt mot varandra i tankarna. Anteckningar från ettan tvåan, trean och gymnasiet och sedan från en stol i solnedgången. Någon annans tröja som fortfarande luktar någon annan och en trasig mp3 fylld med musik från vemodiga år. Ett kvitto över en drucken öl och några fläckar på en halsduk. Några kronor och några till om man letar i alla fack.

Så tar man ner väskan från vinden, öppnar den, slänger och sparar och packar om och minns.

Om

Min profilbild

Ida

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela