IDA

It's my soul honey that's up at eighty

rising

Publicerad 2011-02-28 19:42:10 i Ida,

Ja var hör man hemma och hur ska man veta det?
Vad ska man göra och hur ska man bestämma det?

Känner mig som en flyttfågel som ska flyga bort över vintern men plötsligt stannar sommaren kvar, vad gör den då?

Jag vill också skriva massa sånger om mitt händelserika liv, ungefär som Bruce Springsteen. Känna allt han verkar ha känt och inser och varit med om. Men kommer inte på en enda himla rad just nu.

Sitter på ett tåg iväg och tillbaka
iväg var och tillbaka till vad
längtar till helg för att orka sätta mig på ett tåg igen
och igen och igen och igen
och kanske för att orka skratta och kramas lite

Aa ni ser ju, roliga låtar det skulle bli liksom.

Gästbloggare - Rasmus

Publicerad 2011-02-20 14:44:36 i Ida,

Hej bloggen!

Idag är det söndag, det betyder Solsidan ikväll och imorgon är det Idas födelsedag!! 21 blir hon!
Undrar om hon kommer få vad hon har önskat sig i födelsedagspresent?! Hoppas det.
Fast nu när jag tänker efter så har hon egentligen inte önskat sig något speciellt.


Imorse avnjöt vi en god söndagsfrulle ihop, det var myspys! :)
Alltså jag tycker egentligen att det låter lite töntigt att säga "myspys" om jag ska vara ärlig, men Ida brukar vilja att jag ska säga så, så då säger jag det för att hon ska bli glad, bara så att ni vet!

När jag fyllde år i höstas så skrev Ida en dikt till mig, nu tänkte jag göra samma sak till henne, men det är jag inte så bra på i och för sig.
Vet du en sak Ida? Om jag får som jag vill, så är jag alltid vid din sida.

Vi har varit ihop i dryga månaderna sju och jag var lika kär i dig då som jag är nu.
Jag tycker om när du är det första jag på morgonen ser, det skulle jag vilja göra mycket mer.

Imorse sa jag att jag inte skulle skriva här, men jag tänkte typ att du kanske blir glad, ungefär! 
Nu blev denna dikten kanske inte så bra, men det var det bästa jag kunde komma på idag.

Grattis på födelsedagen!

/Rasmus

,

Publicerad 2011-02-19 14:58:28 i Ida,

Det kanske inte behöver vara så krångligt, man kanske inte måste tänka efter så mycket, man kanske ska sluta undra över allting hela tiden innan man dör av det. Det ska man ju ändå göra sen så det vore lite onödigt egentligen

explosions in the eyes

Publicerad 2011-02-16 18:13:58 i Ida,

Mmm imorgon är det torsdag och sen är det fredag. Underbart! Fast imorgon ska jag vara med på en ute-friluftsdag. Mindre kul eftersom att jag inte älskar kyla direkt.

Skulle behöva pms-piller, någon som har några? Började grina igår när Rasmus skämtade om att han ville spela fifa på hans lediga dag istället för att bada på badhuset med mig ifall jag hade varit ledig. Började grina förra torsdagsmorgonen också för att jag inte ville åka till jobbet. Som en femåring låg jag med ansiktet i kudden och snörvlade. Och mitt jobb är inte ens så hemskt? Så, nån som har några piller jag kan få så jag slipper ta slut på mina tårar? Kanske därför jag har så ont i huvudet idag, vätskebrist typ.

Idag har jag fikat med Petra. Det var kuuuuuul att ses igen. Så längesendet bara var hon och jag och vårat prat. Har saknat det.

Ja det var väl ungefär det jag hade att berätta idag.

Hej dåå

tisdag

Publicerad 2011-02-15 21:34:41 i Ida,

Det är synd om mig idag. Jag brukar förvarna när det är det så att inga missförstånd sker.

Imorse var båda tågen inställda så jag fick stressa och komma försent. Som vanligt låg jag också kvar för länge i Rasmus säng vilket resulterade i en zombie-look jag fick dras med hela dagen. Dessa tåg gör en inte på bra humör faktiskt. Alltså jag står faktiskt ut med att vänta, men när alla andra runt om är så lacka så blir man ju själv också lite arg. Deras humör smittar av sig liksom. Men imorse när vi stannade i Läggesta klev det på en man med en sååååååå söt hund!! Han sa till alla som stod och trängdes att vi inte skulle kliva på den gulliga hunden. Självklart gjorde vi inte det. Den stod och sniffade på mitt ben hela vägen till Nykvarn. Åh jag vill ha den!

Idag var sista dagen i trean, fick till och med avskeds-kramar, hör och häpna. Kunde jag inte fått det lite tidigare bara? Skulle vilja ha fått uppskattning i form av total tystnad varje gång jag äntrade klassrummet. Fast det tror jag aldrig kommer hända tyvärr.

Nåväl. Jag har lite framtidsångest och måste anmäla mig till högskoleprovet som jag egentligen inte orkar göra. Jag är blek och är trött på mitt hår men orkar inte betala massa pengar till en frisör för att det ska bli fint. Hmmmm var det några mer saker tro? Finns nog ett par till jag inte orkar besvära er med.

Men ni förstår varför det är synd om mig va? Hoppas Rasmus också förstår det, tror han kommer nu!
Dags att lägga på synd-om-mig-minen så att man får lite extra kramar. Mmm ni..

hmmmmhmhmhmmmmmm

Publicerad 2011-02-08 21:37:09 i Ida,

Ibland undrar jag vad du så undrande undrar över och när jag undrar vad du undrar över så säger du att du inte undrar över någonting och då undrar jag ännu mer än innan.

Ska man undra eller låta det vara?
Försöka prata eller vara lite bara?

När du är grå känner jag mig grå

don't forsake me

Publicerad 2011-02-02 17:43:07 i Ida,

Hur mycket man än spretar med tårna långt ner i sommargräset och försöker hålla sig kvar så blir det alltid höst. Hur mycket vi än fnittrat längs bryggorna och pratat på altanerna blir det alltid kallt och även om vi saknar tar det så lång tid innan det kommer tillbaka. Vi säger alltid vi och är övertygade om att det alltid kommer vara så. Men stämmer någonsin allting man säger, ett, två och tre löv virvlar iväg med vinden och kommer aldrig tillbaka igen även om man önskar det. Kommer dem tillbaka är de i andra färger och man undrar lite vad som hänt på vägen, var det regnet eller luften som fick dem att se annorlunda ut?

Det kommer tillbaka, pirret och värmen och skratten och all plötslig ljus tid som inte hälsat på under lång tid. Men varför ska de lägga oss på sträckbänken och tvinga ur all kraft som finns tills de ska fylla på oss igen?

Om

Min profilbild

Ida

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela