IDA

It's my soul honey that's up at eighty

helst av allt vill jag vara en indian

Publicerad 2012-01-14 09:57:18 i Ida,

GODMORGON!
Idag är en bra dag, det känner jag på mig. Snön ligger vackert vit på marken och solen glimtar på den blå himlen. Svalorna kvittrar och jag sjunger med. Nästan.
Nåväl, det är lördag och det känns bra, förutom att jag måste skriva klart stora delar av min forskningsöversikt idag. Ja, frågan är ju nästan varför jag skriver blogg istället för att skriva på den? Hur som helst så är det ganska intressant faktiskt. Jag skriver om så kallade "pro ana hemsidor". För er som inte hört talas om detta fenomen så är det hemsidor som uppmuntrar till ätstörningar. Ja det är lite sjukt med också intressant just för att det är ganska sjukt. Speciellt när det råder lite hiearki inom dessa forum. De med anorexia - Anas, är högst i rang. Dom är renast. Under kommer "Mias". Det är människor med bulimi. Alltså inte riiiktigt lika rena och de har inte riiktigt samma kontroll över sin kropp som Anas har. Där fick ni lite inside information. Allt handlar om identitetssökande.

Något jag också har kommit fram till att jag gör. Söker efter min identitet alltså. Igår såg jag på Charlie's angels. Jag vill vara en hemlig angel som åker runt och gör världen god. I söndags såg jag på Australia. Jag vill bo på en ranch i Australien och rida på en häst och valla kor över fälten. Trots dessa olika gestaltningar vill jag helst av allt vara en indian. Jag och naturen i ett. Inga kläder, inga Svensson-strukturer att följa. Bara jaga med mitt spjut och sitta runt en lägereld.

Slutsats? Sluta se på film kanske. Nu måste jag skynda mig, detta är en stressig dag!
KRAM!!!

I wanna live, I wanna give, I've been a miner for a heart of gold

Publicerad 2012-01-09 09:42:20 i Ida,

Träden är infrostade och staketen glimmar av is och jag känner mig genomskinlig. Det känns som att mitt ansikte smälter in med all vit snö och resten av kroppen måste jag gömma i stora kläder för att inte jag också ska bli en frostklump. Någon från Australien blev avundsjuk en gång när jag berättade om all snö som gjorde mig helt genomskinlig.  -Man kan ju åka snowboard istället för att surfa. Igår såg jag på en film om Australien och ville också bo på Faraway Downs och valla kor och rida runt bland röda berg och vida sandfält.

Det är inte bara snön som gör mig genomskinlig, det är hela världens storlek som gör att Lövstigen 5j i Umeå känns som världens mest avlägsna plats där ingen skulle välja att resa till om den fick. Hela Sverige förresten, där hela livet ska gå på en rak tågräls och alla ska göra det rätta som är det bästa. Och det kanske är det bästa, här. Sverige har väl en himla massa saker som är bra i jämförelse med alla andra land.

Men just nu lyssnar jag på Neil Young-heart of gold, och tänker på Elin. Och då blir det så här. Att jag vill vara någon annanstans ett tag.
 

snowie

Publicerad 2012-01-06 13:38:05 i Ida,

Hej hej hej!!
Det var inte igår jag skrev i min kära lilla blogg. Livet kom emellan och inspirationen försvann. Nåväl. Nu är jag tillbaka i Umet igen och det känns faktiskt väldigt bra. Och det var väldigt bra hemma i Mariefred också! Träffade alla jag har saknat och fick lite kärlek och energi.

 Nu har jag fått sova i vår stora säng, träffat Eva-Lis och druckit det godaste vattnet i Sverige. Nu protesterar ni där i Eskilstuna va? För ni har ju Sveriges reeeeenaste vatten. Mohahha.

Annars då? Jag skjuter upp mitt studerande dag för dag sedan Eva-Lis berättade att datumet jag ska ha läst några artiklar till var senare än jag trodde. Blev lite lycklig.

Det är ju 2012 nu också. Året då världen kommer gå under. Ajajaj jag som inte hunnit vara i alla världsdelar än. Jag sitter i alla fall och tittar på bikinis på HM's hemsida. Bäst att börja ladda för sommaren. Det är -10 här och några meter snö men jag misströstar inte. Snart kommer våren, det kommer gå lika snabbt som den här hösten gjorde. Blev det lite osammanhängande nu? Först det där med 2012 och sen helt plötsligt bikini-snack.

Jag har tappat min skrivförmåga. Synd är ju det eftersom att jag snart måste börja skriva en forskningsöversikt. "Men det löser sig Ida", brukar jag säga till mig själv efter lite tårar.
Hejdå! 

Om

Min profilbild

Ida

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela