IDA

It's my soul honey that's up at eighty

Sugar, keep it cool

Publicerad 2008-10-28 23:26:47 i Ida,

Godkväll.
Jag sitter och funderar lite på när man egentligen blir vuxen. Det är en liten återkommande tanke hos mig, eftersom att jag har vissa fördomar om det, och helst av allt kanske skulle vilja vara 18 eller max 20 resten av livet.
Näe, inte riktigt kanske, men något sånt. Tiden skulle gärna kunna få gå, men jag, jag skulle kunna få stanna i ungefär den åldern jag är i nu. Några år hit och dit skulle väl inte spela så stor roll, men bara inte för många.

Förutsatt att alla som jag tycker om inte heller skulle åldras. Jag skulle inte direkt vilja sitta på George själv och planera kluriga saker att göra utan att ha Pao mitt emot mig som föreslog saker. Eller ännu värre, att hon satt mitt emot mig och skakade moget på huvudet och sa förmanande "men Ida sådär kan man faktiskt inte göra, det är elakt att göra en vodoo docka av någon.."

Det är faktiskt rätt så många saker jag inte tror att man normalt gör när man är vuxen och mogen men som man gör som ung.

Inatt så sov jag tex. sked med Karin, och inte alls på ett sexuellt vis, utan för att det var kallt och vi tycker om varann. Visserligen vaknar jag ibland av att hon brukar pussa mig på axeln, men jag har överseende med det därför att jag kanske ser lite manlig ut utan smink och att för hon oftast är i halvt koma när hon sover och misstar mig för någon annan.
När man sen är gift och har barn och ska sova över hos sin kompis, (om man ens sover över hos sina kompisar då?) så får man istället ta bäddsoffan och ta med sig eget täcke. Eller?

En gång när jag och Linnéa var påväg hem till henne och det började mörkna så hade vi jättetråkigt, och då fick vi för oss att ta av oss alla kläderna och springa nakna på hennes gata och in till henne. Och vi skrattade och var rädda för att någon skulle se oss och andades sedan ut när vi väl var inne.
Något sådant vet jag inte heller riktigt om jag kan tänka mig att någon som i vanliga fall rastar sin hund på den gatan skulle göra. Men det är självklart också bara antaganden från min sida, det finns säkert många som skulle vilja göra det.

Sen är det också liksom okej att göra bort sig lite när man är i våran ålder.
-Okej, du var dum, men det gör inget.
-Okej, du var otrogen, det var dumt, men det det löser sig.
-Okej, du har inga pengar kvar till hela månaden trots att du fick dom i förrgår, men det ordnar sig.
-Okej, du var för full, men haha, du var asrolig fast lite pinsam.
-Okej, du sov visst till kl fem, men det är ju en dag imorgon också.
-Okej, du fikade i fem timmar istället för att städa.. Men det gör fortfarande ingentiiiiiiiiiiing!
Sånt är skönt. Faktiskt.

Men jag antar att man mognar med åren och faktiskt börjar att längta efter en fast ståndpunkt i livet och ett hus. Kanske. Någon gång.
Annars kan vi mer än gärna bli nya desperate housewives, eller vad säger ni mfs90brudaaaaar?

Ett tecken på att min mognadsgrad har utvecklats kommer i allafall vara den dagen jag stolt kan bjuda på ris istället för risgrynsgröt. Vid närmare eftertanke kommer jag alltså vara ung rätt länge till, vilket på något vis känns som en lättnad.

Godnatt



Sådant där kanske inte heller är så roande om några år..

It's my heart you're stealing

Publicerad 2008-10-27 18:53:09 i Ida,

Jag vet inte, men den här vintertiden framkallar faktiskt en del ångest. Och det värsta är att jag inte riktigt vet vad det är för slags ångest egentligen. Bara någon sort av uttråkad, grå ångest som vill göra sig hörd men inte kan för att den inte är så stor. Bara medel. Och när allt är medel, då suger det oftast. Jag tycker om att antingen vara jättelycklig eller rätt nere. Att bara vara mitt emellan ger mig på något sätt ingenting i längden. Och det är precis så det är nu. Inget vettigt blir gjort, inget kul blir gjort, och jag varken gråter eller skrattar. Allt flyter bara på som kranvatten på låg nivå. Det hörs inte högt men man hör ett svagt rinnade om man lyssnar noga. Och det låter fridfullt men samtidigt tråkigt. Jag kan varken ringa till Karin och gråta eller skratta åt allt möjligt för att allt känns så bra. Och när det är så, så kan ingen trösta en, för ingen vet inte vad problemet är.
Och jag vet väl inte vad problemet är heller egentligen. Haha, faktiskt inte alls.
Men något ligger lite i vägen för att helt och hållet släppa konstiga tankar och åka någonstans istället för att sitta här.

Nåväl, what to do.
Inte mycket alls.

"Gråt aldrig över någon som inte skulle gråta över dig"

For your own good

Publicerad 2008-10-26 19:05:08 i Ida,

Hellow.
Söndag, utan ångest! Kan det bli bättre? Näe. Ingen skola imorgon, inget sju tåg, ingen aslång samhällslektion.. Wihooho.

Helgen har bjudit på mycket skojiga saker, men också tankar om att endel grejer inte är roliga och att man borde börja inse det. Mycket kärlek ska iallfall ges till Alexandra, Pao, Karin, Linnéa, Hanna, My, Petra, Fia, Anna och Amanda som alla har gjort båda dagarna roligare än om jag skulle varit helt själv . Så tack =)

Snart kommer Pao hit och vi ska ta det lugnt. Men hon är just nu och köper sallad för hon "var så sugen på sallad". Shit, när hände det senast? Hälsofreaket nr.1!!!!

Ajössss

Dignity

Publicerad 2008-10-23 18:04:42 i Ida,

Jag och mina vänner har pratat om hur mycket vissa människor accepterar, och hur vissa inte ens accepterar hälften av vad andra gör.
Det vi pratade om var pojkvänner som på ett eller annat sätt varit allmänt konstiga i huvudet.

Det är många av mina vänner som haft killar som tex. försökt bestämma vad deras tjejer ska ha på sig, vilka dom ska umgås med eller hur dom ska bete sig när dom festar. 
 Självklart kan man ha åsikter om vad som är fint eller fult, men inte åsikter som "det här får du verkligen inte ha för att då kommer andra att titta på dig och du är bara min och..". Därför att det är sjukt.

Självklart kan man fint inflika att någon alltid blir för full, så länge man själv inte blir det. Då är det bara dubbelmoral. Och det värsta är att det är så många, som accepterar sånt här?! Som byter kläder, anpassar sig för att slippa bråk och kanske tillomed börjar tro att det helt enkelt är fel att ha vissa saker på sig eller att prata med en del vänner. Alltså va?

Det hela handlar om svartsjuka, som går alldeles alldeles för långt. Det finns så många fler exempel.
Tex, någon kompis till killen/tjejen som är svartsjuk har sett dennes flickvän/pojkvän stå och prata helt vanligt med någon av det andra könet en utekväll. Morgonen därpå får flickvännen/pojkvännen sms där det står saker liknande
"Hoppas det gick bra igår", "Vet att du var otrogen", osv.
Vadå, så man är otrogen för att man konverserar, som trots allt är behövligt för att man ska kunna umgås med människor överhuvudtaget?
Det hela handlar om att den som mår dåligt och är osäker på den andre inte vill göra det själv, och istället får den andre att må ännu sämre själv. Jag kan tänka mig att den riktigt njuter av att se den andre kanske först säga emot, men sedan krypa på knä och säga att den aldrig skulle göra något för att den "älskar dig mest i hela hela världen och puttinututit..."

Men trots allt sånt här, skulle kunna räkna upp tusen grejer till, så accepterar vissa det?
Deras kärlekar kan vara otrogna, dumma i huvudet, göra och säga sådant man i allmänhet inte säger till någon, och ändå så fortsätter man att vara tillsammans med den här personen, eller ännu värre, tar tillbaka den efter ett uppehåll som berott på ovanstående saker.

Det är sjukt!!!! Jag kan inte hjälpa det, för jag förstår inte av hela mitt hjärta hur man kan göra så mot sig själv?! Det är ju förfan långt under ens värdighet, även om man älskar någon obegränsat osv. Det handlar om självrespekt. Accepterar man sådana saker en gång, fattar man inte att det bara fortsätter då? Är man så trög att man tror att om man bara struntar i att prata med sina gamla kill/tjej-kompisar, raderar inkommande samtal och byter tröja, så kommer det att bli bra? Så kommer man att sluta bråka och få idiotiska svartsjuka sms?
Shit, då har man ju tappat sig själv på vägen någonstans, eller så är man i sånt behov av bekräftelse eller så rädd för att behöva klara sig själv så att man inte gör något åt det fastän det suger ibland.

Usch, det är en av de saker som kan göra mig så otroligt förbannad så att jag inte vet vart jag ska ta vägen.
Om någon sa åt mig att jag inte kunde ha en för kort kjol eller att jag inte fick prata med min bästa killkompis, då skulle jag hellre gå ut naken och kramas med vännen än att göra tvärtom.

Det som är hemskt är att det finns så många jag känner som accepterar och låter sånt här bara vara?
Jag kanske inte vet så mycket om att ge och ta och ha ett tre års långt förhållande, men ändå...

Lite värdighet måste man väl behålla iallfall.

Ajöss

No it's not me.. That I'm living for

Publicerad 2008-10-21 20:15:37 i Ida,

Sitter och lyssnar lite på vem tänder stjärnorna, och kom att tänka lite på när jag och mamma var på konsert i somras vid Gripsholm. Det ösregnade men var fint.

Jag & Pao funderade i helgen på om vi skulle skriva en "människokännarbok", om människor vi känner. Eller, det var väl mest min idé, medan Pao berättade om vilken bra människokännare hon är. Skulle vara en svårslagen kombination tror jag bestämt. Så akta er, vi granskar er mer än ni tror! Hihihi...

Förövrigt så står höstlov på glänt, vilket känns otroligt befriande!!!! Ska sova mest tror jag. Mmmmm. Det ska bli skönt.

Idag har jag träffat Madelene, vi drack kaffe och pratade om framtiden. Det var soft.

Äh, har inget vettigt alls att skriva. Haha.
Godkväll

this is the year

Publicerad 2008-10-15 19:19:44 i Ida,

Den här månaden för två år sedan så hade jag jätteroligt varje helg. För att jag var bara med sådana jag tyckte om, hela tiden, och ingenting annat kom liksom emellan. Inget fick en att tänka över grejer som man verkligen inte borde, inget fick en att längta bort eller efter att se nya människor. För att jag trivdes ändå. Jag hade er, ni vet, och det räckte. Varje söndagsmorgon gick vi och handlade frukost på Ica, jag var ett med Jensen sängen och sjalarna i olika färger var en återkommande fin liten accessoar.
Indiemusiken var uttjatad, techno var mer grejen. Och Byz, självklart. Det hela var såklart på skämt, men fortfarande kan jag inte förneka att jag tyckte om att sjunga med i "ta min hand gå med varann..".

Och våren. Den var också rolig. Och konstig. Men det var fortfarande så att även hur konstigt allt än var, så kunde jag fortfarande skratta så att jag grät åt en perverst formad telefon och skämt om bajs-Lisa.

Nu så är det mest så att allt är ett mönster. Det är lite synd, för jag vill inte att det ska vara så. Det borde väl inte det. Men allt var så nytt förut, och nu, så är det inte det..
I miss it.

Jaja, lite nostalgi hit och dit skadar väl inte.
Back to hinduismen.

Ajöss

Söndag

Publicerad 2008-10-12 20:56:45 i Ida,

Ironiskt nog sitter jag och söndagsdeppar lite. Det här brukar ju aldrig hända annars, så jag vet inte riktigt alls vart det kom ifrån. Dök upp när jag började lyssna på Damien Rice och sen fortsatte det i kapp med hans ljuva röst.
Men på något sätt så tycker jag ju faktiskt om att gräva ner mig lite extra i ibland och tycka förfärligt synd om mig själv, så varför inte. Något roligare kan jag ändå inte komma på att göra just nu.

Igår så var det roligt. Fast. Ja men det var kul. Jag har alltid kul med Pao, för antingen så är det hon eller jag eller båda, och det är kul. Det där förstod ni ingenting av, men det behövs inte heller. Vi hade det i allafall jättemysigt innan vi åkte in till Strängnäs, och vi hade jättekul, eller iallfall jag, på Ugglans. Jag menar, vad mer kan man begära än en rödlätt, skäggig 28+åring som tog studenten för elva år sedan? Dessutom skvätte Pao mos i hans skägg, och det var om möjligt ännu roligare att påpeka än det med att han tog studenten för elva år sedan och stod i kön på Ugglans. Och hackade på mit gymnasium. Jojo du står fortfarande här i kön elva år senare lille vän.. Hade jag lust att säga men jag skrattade istället.

Nu vet jag inte riktigt vad jag babblar om, eller skriver, men jag är trött iallfall.
Och skulle helst kanske vilja sova och kramas.

Och vad har hänt med oss?
Om det ens heter oss. Längre.

I wouldn't want you to want to be wanted by me
I wouldn't want you to worry you'd be drowned within my sea
I only wanted to be wonderful and wonderful is true
In truth I only really wanted to be wanted by you

Godkväll

She moves in her own way

Publicerad 2008-10-10 16:19:57 i Ida,

Haha, ojojojojoj vilken rolig liten debatt det blev om det förra inlägget. Nu ska jag ge er en liten förklaring till det :)

Jag och min kära vän Petra Ek satt och diskuterade vårt projektarbete lite hit och dit, och det handlar om fysisk och psykisk träning. Vi kom senare in på självkänsla. När man slår upp ordet "självkänsla" i ordboken står det: "Medvetenhet om den egna personlighetens värde." Det vill säga mitt eget värde i mina egna ögon. Alltså inte samma sak som självförtroende.

Nu ska jag ta ett exempel som jag tror förekommer i en stor del av allas huvuden, mestadels tjejer kanske, dagligen. Det handlar om att inte acceptera sin kropp.
Många idag tycker inte om sin kropp, känner sig för tjocka, för smala, för fula, för tråkiga, för bleka och tusen saker till. När man har det här problemet, för ett problem är det uppenbarligen, så leder det ofta till dålig självkänsla.

Det många personer inte förstår, tror jag, är att det faktiskt, som nämnt i det tidigare inlägget, existerar ett problem. Problemet är då inte att man är för smal tjock ful eller blek, utan problemet är att man tycker att man är det. Och när man inser det här, då kan göra något åt det.
-" Det är först när vi accepterar att ett problem existerar som vi kan fatta kloka beslut och göra något åt det."
När man har erkänt att man har ett problem, så är det självklart inte så att man helt plötsligt börjar tycka om sin kropp. Men då har man iallfall en grund att fortsätta på, och är mer medveten om att man tidigare tänkt i helt fel banor.
"När vi erkänner problemet får vi möjlighet att gå vidare. Det är genom att observera verkligheten, så objektivt som möjligt, vi får bästa möjliga grund för att växa, utvecklas och må bra."

Och i det exemplet, så erkänner man alltså verkligheten, när man har insett sitt problem. Och då har texten i inlägget innan helt och hållet rätt.

Det hela började med att vi satt och skrattade lite halv åt oss själva och åt vad vi klagade över och jag kopierade in något om att erkänna verkligheten. Men det blev intressant ändå. De andra punkterna för att bygga upp sin självkänsla var:

1. Ansvar för det egna livet
3. Hävdande av egna intressen
4. Personlig integritet
5. Vilja leva

och självkänsla handlar alltså om en själv, och ingen annan.


Helg!

With love
Ida

Självkänsla

Publicerad 2008-10-08 12:42:16 i Ida,

2. Erkänna verkligheten
 
Det är först när vi accepterar att ett problem existerar som vi kan fatta kloka beslut och göra något åt det. Genom att erkänna verkligheten tar vi makten över vår situation. Problem går inte att ignorera bort. Erkänna och acceptera betyder inte att vi måste tycka om det vi ser. När vi erkänner problemet får vi möjlighet att gå vidare. Det är genom att observera verkligheten, så objektivt som möjligt, vi får bästa möjliga grund för att växa, utvecklas och må bra. Upptäcker vi att förutsättningarna har ändrats uppdaterar vi strategin och/eller målet.


Jomen precis Petra!!!!!!!!!!

MUUUUUSICA

Publicerad 2008-10-06 10:37:04 i Ida,

The Killers - Human
Amy Macdonald - This is the life
Death cab for cutie - Your new twin sized bed
Tiger lou - Last night they had to carry me home
Kings of Leon - Sex on fire
Albert Hammond Jr. - In my room
Coldplay - Life is for living


MMmmmmMmmMMMmm......

Sitter och väntar på Petra Ek så att vi kan vandra till matsalen och avnjuta lite Briani.
Frågan är ju bara vad det är. Det är därför jag är så ivrig över att gå dit nämligen. =)

På återseende

Bones

Publicerad 2008-10-04 17:42:43 i Ida,

Hola!
Nu är jag hemkommer från min hajk.
Kom hem igår, trött, luktade skog, eld, och allt möjligt annat. Men, jag överlevde!
Kortfattat så påbörjade vi färden i onsdags, då det spöregnade. Vi paddlade från Åker till någonstans där vi skulle sova första natten. Det går inte att beskriva hur mycket regn himlen släppte ner på oss, eller hur blöta vi var och vår packning. Väl framme hade jag lust att lägga mig ner på marken och gråta, men istället skulle jag sätta upp ett jävla tält. Ajaj, det var inte roligt. När vi hade gjort det så skulle jag alltså börja laga mat på stormköket. Brrrrrr säger jag bara. Allt var hemskt. Mina händer skakade, mina vantar var dyngsura och mina stövlar läckte. Allt kändes helt enkelt inte sådär jättebra.

Men efter en lång och minst sagt kall natt i en blöt sovsäck, så vaknade vi av att solen nästan strålade lite på oss. Paddlade oss igenom hela dagen, två av våra vänner trillade i vattnet, haha det var synd om dem, och så mycket mer hände faktiskt inte. Vi kom på eftermiddagen efter sex timmars paddlande fram till vår ö där vi skulle övernatta. Kvällen var mysig med Loa som spelade gitarr, vi som sjöng med, lägereld och godis och skratt. När vi skulle sova så hade små, små larver invaderat vissas tält, så många sov ute vid elden, haha. Dock inte jaaaaag :)

Igår var jag bara så lycklig över att vi skulle komma hem så jag paddlade med stora tag och ett anande leende på läpparna. Väl framme i Eskilstuna efter bussfärd från Gnesta så kunde jag inte varit lyckligare.

Hemma i mitt lilla hus så tvättade jag håret sju gånger, men eldlukten gick fortfarande inte bort. Det var lite synd. Sen åkte jag med mina något krångliga vänner Karin&Pao till Sandra och Linnea. Treeevlig kväll!

Idag har jag tagit det aslugnt till typ kl tre, då gick jag och Louise ner på stan och träffade Linnéa, sen hälsade vi på Pao och My och nu är jag hemma.
Yesssssssss.

Det var väl det.
Sen så förlorar människor sjukt mycket respekt i mina ögon ibland, det är lite synd.

Ajöss



Sommar=)

HAJK

Publicerad 2008-10-01 10:35:11 i Ida,

Så var det dags för hajk igen. Vi sitter här och väntar på lunch, sen beger vi oss till Marvikarna och paddlar iväg! Hajk hajk!
Två nätter i iskyla, mat i stormkök och sjövatten, paddla i tre dagar och sång vid lägerelden.
Kan ju inte bli bättre än så helt enkelt. Det man inte dör av är inget farligt.
Bara det inte blir som hajken i tvåan. Då kommer jag på begär be någon hämta mig med en helikopter. Eller en kanot, men helikopter går snabbare.

Kommer hem på fre, då blir det 20-års fest, jag kommer att lukta skog. MmmMmmmMMmm.

På återseende!

Om

Min profilbild

Ida

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela