IDA

It's my soul honey that's up at eighty

22.23

Publicerad 2009-03-31 22:24:16 i Ida,

Människor har så svårt för att skala av sig själva.

Dolda bakom färger och mönster av alla slag, bakom mascara och solarium och högklackade skor. Bakom olika nyanser i håret, bakom tighta jeans eller pösiga tröjor. Dolda bakom allt man kan tänka sig, vandrar människor varje dag och tror att ingen ser igenom dem, att de är sig själva och att de trivs.
Å andra sidan hör allt det också till kreativitet, viljan att förändra och byta mönster, att bryta mot oskrivna regler om hur man ska se ut och inte se ut.

Människor byter ut sanning mot lögner, byter ut åsikter mot sådant de egentligen inte tycker, säger saker för att verka intressanta, för att hoppas att andra personer ska fortsätta tycka om dem. De slutar att vara sig själva, försöker att leva upp till vad som i deras ögon är ideal. Säger sådana saker som sedan får dem att undra om det verkligen kom inifrån dem själva, gör saker som får dem att senare undra om de befann sig i tillfällig sinnesförvirring, om någon förhäxade dem och bytte plats på dem för några sekunder.

Människor tror att allt blir bättre om de inte gråter fast de vill, om de pladdrar obetydligt fast de egentligen vill vara tysta. Människor är rädda för att sitta själva på ett café därför att ingen vill verka ensam. Ingen vill umgås med ensamma människor, ingen vågar någonsin gå fram till någon som sitter själv och stirrar ut i luften eller ner i en tidning, ensam.
Människor vill vara som personer som i deras ögon är perfekta, som har allt.

Men har någon någonsin allt?

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2009-04-01 19:17:48

jag brukar faktiskt gå på cafe själv. och på bio för den delen. sådetså.

Postat av: farmor

Publicerad 2009-04-02 13:21:39

Ja jag också! (På bio o cafe alltså).

Och ibland kan jag faktiskt uppleva det vara lättare att få kontakt med människor om man är solokvist - är man t ex två så är man ju liksom redan "en grupp".Att göra saker på egen hand behöver ju inte alltid vara negativt. Fast det är klart, man har ju inte direkt någon i närheten att dela upplevelsen med.

Sen finns det ju ett gammalt talesätt som säjer "it takes two to tango". Men det är en annan 5:a...

Puss Farmor

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela